Majonéza bez vajec

hates - fotkahates, 7. decembra 2012
Majonéza bez vajec
Foto: hates

nedá mi aby som sa s Vami nepodelila o tento recept,sama som neverila že z toho môže vzniknúť majonéza ale je to tak.

1 minút
príprava

Suroviny

1 dcl
2 dcl
1 KL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetko dáme do nádoby najlepšie do 7 decového pohára a šľaháme tyčovým mixérom asi 20 sekúnd a vznikne nám takáto krásna hustá a hlavne chutná majonéza. Vyskúšajte určite sa to oplatí a nesklame Vás to. Dobrú chuť

    Majonéza bez vajec - obrázok 1

Diskusia k receptu

hates
sama som bola milo prekvapená je fakt výborná
honestka
a ked si das velmi vychladne 1% mlieko takto vyslahat tak ti vznikne krem ako slahacka .
hoci ani jedno nie je to prave, pre rozne priciny moze vsak byt.
honestka
je to mzonostou tej plochej prisadky, inym mixerom to nedosiahnes.
2010
2010, teraz
Absolutne nechapem Varechu je tu asi 10 podobnych receptov na majonezu bez vajiciek a podobne recepty ukazuje sopsky salat ,hubove knedlicky, nech to radsej nedavaju na bok lebo je to totalny bordel a clovek si nemoze porovnat podobne recepty totalny chaos ten filter je nastaveny ako sranda nie ako pomoc (:-
A tato ukazuje tekvicovy privarok ???
michsamant
@honestka myslis to tak, ze musim slahat takym plochym "nozom", mam nasadku na whisking do mixera, je to na bielka a tak, ale bielka mi moc nevyslaha. Rucnym mixerom to nepojde? Myslim takym, co pouzivate bezne pri peceni kolacov.
sany11
ako dlho ma takato domaca majoneza trvanlivost?
honestka
@miska : na obrazku su att. na moj tyckovy "Daily mixer"- co spominam /1% mlieko a ine slahacie.../ urobis iba s diskom ktory vyzera ako "uplne kolisko" ale ked sa nan pozries z boku je akoby trocha pokriveny/ - co prave umoznuje vzduchy pri vysokych otackach robit tu emulsiu. Proces musi byt, ze pomaly so spodu akoby si slahac tahala hore v pohari- vtedy ti pena nezmizne a drzi tvar. skypni ma niekedy. hugs!
skusim pridat aj obrazok z boku.:






honestka
@2010 , ak nahodou budeme niekedy "vyslisani" moze to byt prave v r.2013, ved Tomas hovori, ze pracuje na upravach.
ja by som bola tiez rada, keby vychytalo recepty, ktore maju iba minimalne zmeny v hufe tych uz uverejnenych davno. niekedy staci dat si do vyhladavaca.
AVsak na rozdiel od nas su tu varechaci, ktori publikuju vsetko co "dnes uvaria" a ma to uspech. tazko teda vyhoviet ...
wevewe
a je jedno ake mlieko na tu majonezu pouzijem? nizkotucne asi vhodne nebude, ci?
helca103
robím aj ja a keď pridám cibuľu a kyslú uhorku tak mám tatarku :-)
diabambulka
nooo to sa mi veru páči, všetko suroviny bežné doma... ukladám a určite vyskúšam aj ako tatarku ako robí helča dobrý tip. ďakujem :-)
helica
Mňa napadlo, čo tak dať miesto mlieka kyslú smotanu, to sladké mliečko sa mi zdá byť trošku fádne, ale neskúšala som, tak nemôžem komentovať.
Najlepšie by to asi urobil ten Pán dokonalý, ukrývajúci sa pod prezývkou @2010
aroooo
táto majonéza "nespľsne", keď ju dám napr.do zemiakového šalátu, myslím či nezvodovatie?
2010
@helica , ked si si nevsimla ja nekritizujem tento recept ani nekomentujem ja len konstatujem ze ked napriklad na Topkach je podobny recept hned vedla su napisane vsetky podobne recepty na porovnanie a tu su pridane na boku -Chrunkave placicky ? a pritom tuna Vaereche su presne podobne recepty ,potesim ta ja som vacsinou mojich "dokonalych "receptov vymazal lebo mi bolo jasne povedane podobnymi ako si ty , ze nech tu nemachrujem a na slovensku sa to robi aj tak inac .Poziadam redakciu aby aj tento moj komentar vymazala aby nedrazdil .Cheers
honestka
@2010 preco vymazat? prave ze nechat! aj tu je par ludi, co to privitaju a da im inspiraciu.... neskor sa aj k nam snad dostanu suroviny kvalitne a ludia zistia, ze sa da aj tak a uplne bez problemu, pretoze MY to tu dostaneme v obchode trebarz namiesto nasej BRYNDZE.
presne preto nepridavam recepty ani ja, aby to co tu jeme nevyzeralo akoze "machrovanie" . prijemny den anyway.
siska76
@2010 skoda, ze si vymazal svoje recepty, velmi sa mi pacili, mala som ich ulozene v kk, ale bohuzial som si ich nevytlacila, tak so o vsetky prisla :(
lusinkab
no recept moze byt zaujimavy,takto som este neskusala,ale ulozim si ked mi zase bude treba majonezu a budem leniva ist do obchodu :-)
@2010 a @honestka ake machrovanie ??????? ved to je uplne normalne,ze slovensko ako krajina je v dovoze potravin dost ale dost v pozadu :-) ja mam len 26 ale ked sa zamyslim co sa dalo kupit u nas cca 10 rokov dozadu a co sa da kupit teraz tak je v tom riadny ale riadny rozdiel,aj vacsina ludi co tu pridava recepty tak pouziva suroviny ktore pred par rokmi ani nevedeli co to je a na co sa to pouziva.Moderna doba je davat potahovky na torty ...kedy sa to pred tym u nas robilo???? .... alebo,ze parmezan musi byt na cestoviny....kedysi bol dobry aj Eidam na spagety ....takze ty co tu tocia,ze na SK take suroviny nemate a vy sa tu len predvadzate tak by sa mali trosku nad sebou aj zamysliet,ze o com vlastne hovoria lebo neverim tomu,ze nakupuju len veci co nakupovali pred 20 timi rokmi a z toho varia .... plus co su vlastne slovenske potraviny???? ked aj tak vsetko bolo k nam dovezene z inych krajin ci uz pred par alebo 1000 rokmi :-) a u nas sa to len udomacnilo :-)
naninka1
Ja to robievam už roky, môžem potvrdiť, že je výborná. Je ešte pridávam kyslu uhorku, trošku cibule a aby bolo menej kalórii, tak aj biely nízkotučny jogurt - a mám tatasku omáčku.
Je to super, vyskúšajte.
askadaniela
@2010 aká škoda tvojich rceptov, mám polku kuch. knihy preč! :-( Prosím Ťa, pridaj zase nejaké! Nevšímaj si neprajníkov, myslím si, že nás je viac, čo ak aj nevarili presne podľa tvojich receptov, aspoň sa inšpirovali.
slavka11
ja som toto videla na prostreno.cz a volam to mliekoneza. Osobne mi velmi chuti aj v salatoch je na nerozoznanie od majonezy z vajicok
astheart
Není to překlep? Jaksi se mi nechce věřit, že jednoprocentní mléko se dá vyšlehat. Kromě toho polotučné mléko má 1,5% a nízkotučné 0,5%.....
hubata
vďaka @hates , vyskúšame a uvidíme. Ale prikláňam sa k názoru @astheart či to naozaj ide z 1%-ného mlieka takto vyšľahať.

No ako hovorím - vyskúšame.
A daj ešte takéto úsporné recepty. Je kríza ......... a bude ešte väčšia.
soncya
@2010 , mala som vaše recepty rada, zmizli mi, ale prosiť Vás o znovu uverejnenie nebudem! je to od Vás trochu sebecké, ale hlavne dosť ješitné. prajem Vám pekný deň.
martamm
soncya, žiaľ je to tak, že keď autor vymaže zo svojich receptov niektoré, tak aj nám zmiznú z kuchárskej knihy. Aj mne sa to stalo a mrzí ma to. Neviem, čo tých ľudí vedie t mazaniu. Ale dám Ti radu, cez "vytlačiť" si môžeš všetky recepty uložiť do wordu a uchovajú sa Ti, len žiaľ bez obrázkov, ale aj to je lepšie, ako nič :)
hates
prepačte že som týmto receptom spôsobila tolko rozruchu ale chcela som sa len podeliť o dobrú skúsenosť a lacnú náhradu majonézy lebo je fakt na nerozoznanie ja som použila 1,5% mlieko ak sa to niekomu nepáči nemusí ju robiť chcela som len pomôcť a ak ju niekto vyskúša tak mi dá dúfam za pravdu
lusinkab
@martamm ked mozem poradit ak chces recept aj s obrazkami vo worde tak si ho len pomocou mysky oznac od vrchu az po koniec recetu aby si to mala modre,potom na to klikni pravym tlacitkom mysky a daj iba kopirovat (ziadne kopirovat text,obrazok adrezu ...iba cisto kopirovat)..... potom si otvor word a len klinkni hocikde na obrazovku a stlac CTRL V spolu v rovnakom case,musis mat otvorenz aj recept a potom ti to skopiruje aj s obrazkom,fotopostupom a surovinami.
helica
@2010 - ale veď ja som vôbec nehovorila o žiadnom machrovaní, ani o slovenskom spôsobe života. Jediné, čo ma priviedlo k napísaniu tých mojich pár slov(zhrnutých v krátkej vete) bolo, že sa mi videl Tvoj komentár voči receptu dosť tvrdý. Keby niekto reagoval na môj recept podobne, asi by mi to padlo zaťažko. Nijako som sa Ťa nechcela dotknúť a tobôž nie to, aby som bola príčinou dať Ti dôvod pre vymazanie Tvojich receptov. Nie som zlomyselný človek, je na Tebe, či mi veríš, alebo nie. Inak sa ospravedlňujem a moc ma mrzí, keď som spôsobila Tebe i ostatným varecháčom problémy. Som registrovaná iba dva mesiace, nemám veľa skúseností, ale po tomto je to asi môj posledný komentár ku receptom. Rada si prečítam všetky recepty, no komentár si nechám len pre seba.
S pozdravom @Helica
tiginko
@Helica prepáč nedá mi nezareagovať: ty si urazila a tváriš sa, že urazili teba. Načo tak demonštratívne končiť s komentovaním receptov. Konštruktívna kritika a slušné vyslovenie názoru je namieste, aj keď niektoré varecháčky sú na to až príliš háklivé, ale je to ich problém. Netreba len zbytočne niekoho ironicky nazývať napr. pánom dokonalým. Nepoznáš, tak nesúď. Po tom, čo tu @2010 už predviedol si zaslúži trochu obdivu a určite má právo tak ako ty, vysloviť svoj názor
evicka63
ako som ju objavila na internete málokedy dávam do šalátov kúpenú, táto je fajnová........:)
evanaaa
Myslím, že ste nepochopili, čo chcel @2010 povedať a povedal to aj za mňa , teda: Je tu uverejnený recept, jedno, aký a napravo, ak si všimnete je : MOŽNO TROCHU PODOBNÉ RECEPTY. Mne sa to tiež zdá úplne zby točné, lebo mnohokrát tam nie je žiadna PODOBA s priadaným receptom, mám dojem, že to len tak ledabolo samo naskočí s tým, že recept je podobný tomu naľavo pridanému. Je to úplne zbytočné, tak ako aj TABUĽKA NUTRIČNÝCH HODNOT, už som nielen ja, ale aj iní varecháči na to poukazovali, tam by redakcia mohla trochu porozmýšľať, či to nechať.
A k tej majonéze, nevadí, že už tu je, opakovanie je matkou múdrosti,a spoň si recept pripomernieme, len by som bola rada, ak by si, @hates , reagovala a odpovedala na dotazy, aj mňa by zaujímali tie odpovede.
A v2010, nehnevaj sa, idú Vianoce, tak......
evanaaa
Ešte k tej majonéze, myslím si, že čím tučnejšie mlieko ( 3,5%), tým lepšia a hustejšia bude majonéza a príchuťami sa dá prispôsobiť, len ako dlho vydrží ( aj v šaláte?). A dá sa vyšľahať ručným ponorným mixérom.
evanaaa
A ešte raz - znovu som si prečítala komentáre a je to veľké nedorozumenie, aby bolo jasné - @2010 pripomínal niečo úplne iné, čo z komentovaním, nebodaj s kritizovaním nemá nič spoločné, preto by bolo dobré, keby si aj @helica ešte raz podrobne prešla čo písal. Prepáčte, ale nedá mito - jeden o voze a druhý o koze.
honestka
@astheart , & hubata: preto som prilozila obrazky toho slahaca s plnou plochou. ak mas taky - skus si kupit 1% mlieko poriadne ho vychladit/ ja dam do mraznicky- nie vsak aby zamrzlo!/ a potom ho vyslahaj. uvidis ze rozdiel medzi slahackou je iba v jej lahodnosti. neviem ako dlho vydrzi, pretoze my to robime na zjedenie akurat.
slahaj tak ako som napisala-tahaj akoby od spodu k vrchu pohara v ktorom to robis.
je zname ze cim menej fat /aj late krem na kavu/ sa lepsie vyslaha z 1% ako z 3% homo milk.
/fat - smotana? v mlieku=hustota kremu/.
bodenloos
AKo píše honestka , je dane určitými parametrami zariadenia. Svojho času (tak 12 rokov späť) to šlo iba s zepter mixsy ( www.zepter.com/MainMenu/Products/HomeArt/MasterpieceCo...
) . Potrebne boli vysoké otáčky a (akolo 14 000 rpm) a tvar šlahacej násady. Pri daných otáčkach dochádza k optimálnemu vyšľahaniu (mlieko a vzduch na šlahačku ,kde je potrebné aby v mlieku (0,5%-1%) boli krištáliky ľadu a vzniká hetorogéna zmes - v tomto prípade niečo medzi suspenziou a penou). Šľahačka nemá dlhú trvácnosť k rozpadu sochádza do niekoľko minút, ale je ideálna na ovoie alobo do kávy kde sa možete popýšiť že tam nie je skoro žiaden tuk :) . Majonéza je na základe emulzie (heterogena zmes kvapalim , olej a mlieko + to ostatne na ochutenie). Da to aj na inom zariadení napríklad Braun (trvácnosť je dostatočná na prípravu šalátov ...). Tu je článok k produktu mixsy  delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/co-dokaze-a-nedokaze-...
hates
evanaa

odpovedala som na otazky použila som 1,5 percentné mlieko tyčový mixer,chuť mlieka nie je vobec citiť,a ako dlho vydrží neviem lebo u nas nevydrží ale myslím si že ked tam nie su vajcia tak dlho
helica
@evanaaa , presne si to vystihla. Skutočne to bolo tak, ako píšeš, jednoznačne nedorozumenie!!! Myslím, že by sme sa k tomu nemali vracať.Máš pravdu" idú Vianoce a v hlave by sme mali mať v prvom rade pohodu a lásku. Zdravím všetkých
denyany
nečítala som všetky tie komenty, ja len chcem napísať, že vyskúšam tento receptík na majonézu, lebo som už vyskúšala pár rôznych a väčšinou som bola spokojná, tak uvidím, čo táto majonézka.
weron0605
toto urcite vyskusam, lebo vajicka jest nemozem. ale zaujimalo by ma, cca kolko majonezy vznikne z uvedeneho mnozstva surovin? dakujem :)
hates
mne vzniklo asi polovica 7decoveho pohára
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@hates ,super napad na majonezu,uz je ulozena v kk,pytala si sa kde mozes kupit špičku na špice ja som si ju objednala cez internet na adrese svet pecenia,obchod maju v Moravanoch nad Vahom pri Pieštanoch,maju dva druhy,vacsiu a mensiu,dufam ze som pomohla :)
strunka246
trošku srandy : moj syn mi povedal, že majonéza bez vajec je ako chlap bez .... tak idem ju spraviť, nech viem kde je pravda.. či tie vajcia naozaj musia byť všade.. chi chi
hates
dakujem určite objednam lebo zase som zhanala v domacich potrebach a nikde nemali,
hates
pravda je ta že aj bez vajec to ide ha ha ha
serena
tento recept poznám z akcie kde predvádzali kuch. robot , vyskušala som , je výborný
serena
tento recept poznám z akcie kde predvádzali kuch. robot , vyskušala som , je výborný
aylinka
majonézu som vyskúšala a použila som ju na dobrý šalát, bol vynikajúci a ľahký.Vďaka za dobrý tip.
lilimi
Urobila som,nikdo mi doma neprisiel na to,ze je bez vajec,je to naozaj bleskovka,tycovy mixer a mlieko ja kupujem len 3,5 ,doteraz som robila z celeho vajca,tiez rychle,ale toto je snad este lepsie.
1x hana1
terreza
Dnes pri obede sme zistili, že sme si zabudli kúpiť tatarku...ešteže ma napadlo, že mám v KK uložený tento recept! Pridali sme cibuľku, uhorku a mňamka výborná bola na svete. Namiesto mlieka som použila 10%smotanu. Ďakujem za receptík. :)))
hubata
Ak máte obavy že vám to normálny šľahač nevyšľahá a nebude "majonéza" držať tvar: uvarte si v troške osolenom mlieku hustú kašu z maizeny a všľahajte ju do tohto základu. Samozrejme že namiesto mlieka potom môžte dať aj smotanu.
vanilka111
dnes som ju robila a môžem len potvrdiť,že je super a šalát je výborný.. je ľahší, ale keď rodine nepoviem o tejto majonéze, tak si rozdiel nevšimnú. len doteraz som vždy používala ručný šľahač a celé vajce a dnes mi to s ním nezhustlo ako treba, tak som požila tyčový a bola tuhá ako sa patrí.. už budem len takto :-) ďakujem
toria
Za pol minútky vyrobená tatárska, neskutočné a iba tyčovým mixérom. Fantastický nápad a chuť vynikajúca
an3da
Majonezu podľa tohto receptu som robila niekoľko krát a páči sa mi že je ľahšie stráviteľná. Nedávno som ju robila zasa ale zo sojovím mliekom, trochu so strachom ako to dopadne. Vydarila sa mi a hosťom chutila. Nemohla som robiť s kravským mliekom preto že som mala hostí ktorí boli na pôste počas ktorého nekonzumujú okrem mäsa ani mlieko a mliečne výrobky. Tak teda slobodne môžete použiť i sojové mlieko.
1x hana1
hana1
dakujem za pekne prispevky vidim že aj po štzroch rokoch je v kurze ja som dnes robila na šalat z medvedieho cesnaku tak som ju zase použila prajem krasne velkonočne sviatky a vela zdravých jedal
hana1
som rada že sa podarila a že aj porokoch receptik posluhuje
@An3da (4.1.2016 19:54)

1x an3da




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia