Domáce bylinkové maslo

peta5 - fotkapeta5, 17. decembra 2012
Domáce bylinkové maslo
Foto: peta5

dobrota k horúcemu opečenému chlebíku alebo pečivu, ako prísada do iných receptov a samozrejme ku grilovaniu... ja ho mám najradšej na čerstvo upečených žemličkách Zobraziť celý popisdobrota k horúcemu opečenému chlebíku alebo pečivu, ako prísada do iných receptov a samozrejme ku grilovaniu... ja ho mám najradšej na čerstvo upečených žemličkách

20 minút
príprava

Suroviny

250 g
 8 druhov
1 čl
1 čl
1 - 3  strúčiky




Postup

  1. 1

    Maslo si necháme pri izbovej teplote zmäknúť, pripravíme si nadrobno nasekané bylinky čo sme si buď zamrazili- čo záhrada dala (myslím že taký základ je petržlenová vňať, kôpor, pažítka, žerucha) alebo kúpili hotové už pekne nasekané, mrazené, 8 druhov. Ďalej lyžičku soli, lyžičku citrónovej šťavy a pretlačíme si cesnak. Ten som som dala len jeden väčší strúčik, lebo ináč ˝mamáá to ťíííípééééé˝ ináč by som dala tak 3...:) Ale kto nechce, nemusí byť vôbec..

  2. 2

    Dáme to všetko do hlbšej misky a ručným mixérom dôkladne vyšľaháme. Pred podávaním necháme aspoň hodinu postáť v chladničke, nech sa chute pekne spoja.

Diskusia k receptu

aroooo
tie bylinky 8 druhov naraz, alebo napr. raz petržlenová vňať+pažítka, inokedy kôpor...., páči sa mi to, ukladám
peta5
áno 8 druhov naraz (čím viac, tým lepšie kôli chuti) no a keď nemáš práve 8 druhov, stačí aj tá vňať s pažítkou a kôprom. už som aj z týchto 3 druhov robila a bolo to dobré.
alaba
Robievam podobne, ale namiesto soli davam trochu vegety. Komu je malo, radsej nech si prisoli. A ked uz neboli cerstve bylinky, skusila som pridat aj salatove korenie (treba pozriet podla jeho zlozenia). Z byliniek tiez dobru vonu a chut spravi tymien, bazalka, oregano...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia