Šošovicová vianočná polievka

Rastislav Molnár
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 22. decembra 2012
Šošovicová vianočná polievka
Foto: Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

200 g
200 g
200 g
20 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu opečieme na oleji, pridáme vývar, šošovicu a varíme domäkka.

  2. 2

    Pridáme zemiaky a cesnak usmažený na oleji s mletou červenou paprikou. Dochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

dodo46
Šak hej . Ale keď strukoviny nevoňajú údeninou, tak to je také plané. Aspon kožku zo slaniny vyvariť a už to má šmrnc.
Vegetariáni budú spokojní , ale mne to tam chýba.
frezia68
Veru,veru,pravdu máš...aspoň tá kožka a kúsok klobásy....lebo aj tu bude len šošovicová,čo už?
slavka11
cha cha cha no a prave takuto som robila dnes na obed. Akurat som dala 2 druhy sovsovice klasicku hnedu velku a az bola skoro makka pridala som aj turecku lupanu. No a kedze som prazila cibulku na granatir tak som supla trosku aj z tej do polievocky. Ja som sice tiez masovy typ ale sosovicova mi nevadi ked je iba so zeleninou bez maska. No a kedze u nas je zvyk jest sosovicovu aj na stedry vecer tak uz to mam navarene aj na zajtra. Uz iba zemiacky uvarit na salatik. Filety su v mraznicke ale pre istotu som kupila aj par obalenych lebo pri malom synkovi clovek nikdy nevie co bude a ci budem stihat obalovat a vysmazat. Tak ako prva pomoc su tie obalene tiez v mraznicke a zvysok obalim a vysmazim a pockame az sa vrati vecer manzel z prace a budeme vianocovat
bobox
@dodo46 (22.12.2012 11:36)

Tak tak, aspoň kožu zo slaninky. Ja ešte dávam na malé kocky údené moravské stehno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia