Sacherová torta

jazavka - fotkajazavka, 26. decembra 2012
Sacherová torta
Foto: jazavka

Túto tortičku zbožňuje môj syn, tak na vianočnom stole nemôže chýbať, nestihla som odfotiť celú, tak už len taký zbytok.

Suroviny

6 ks
21 dkg
21 dkg
21 dkg
16,5 dkg
1 ks
pol balíčka
Poleva:
10 dkg
5 dkg




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor, žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na koniec pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.

  2. 2

    Na dno tortovej formy (24 cm) dáme papier na pečenie. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hod. pri 180 st. Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v nej (je potrebné vyskúšať špáradlom či je torta prepečená).

  3. 3

    Upečenú vychladnutú tortu prekrojíme 2x, potrieme horúcim malinovým (alebo kto aký má rád) lekvárom a vrch torty potrieme čokoládovou polevou a necháme do druhého dňa odpočívať. Prajem dobrú chuť. A takto ju mám najradšej ja - s kopcom šľahačky.

    Sacherová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
presne takú istú aj ja robievam :-) tiež ju máme radi
denyany
u nás nie je Sacher obľúbený, ale tebe sa krásne podaril,
orchidea
u nás doma obľúbená... robievam ale mám trochu iný recept, tá tvoja je pekne vysoká, vyskúšam tvoj recept...
abend
@jazavka , presne tento recept je na Vareche už od marca 2010, vtedy som ho dala na Varechu a odvtedy už boli na môj recept rozsiahle diskusie a komentáre.
jazavka
abend, určite tento recept nemám z varechy, mám ho už roky (v r. 2010 som ani netušila, že varecha existuje), mám ho aj s obrázkovým postupom, ale odkiaľ už naozaj neviem, neskúmala som ani či presne taký istý recept je už na vareche. Ak je výlučne tvoj, tak prepáč, že som ho tu zverejnila.
abend
@jazavka , netvrdila som, že recept je výlučne môj, len je trochu čudné, že na Vareche zverejňujú rovnaké recepty.
janalad
konecne som sa odhodlala na sacherku podla toho receptu. Musim povedat ze neviem ako chuti orginal, ale tento receptik je uzasnyyyyyyy. Plnila som marhulovym domacim dzemom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia