Mini laskonky s karamelovou plnkou

annky - fotkaannky, 7. januára 2013
Mini laskonky s karamelovou plnkou
Foto: annky

Tieto laskonky majú lahodnú chuť, ktorá chutí aj nášmu najmenšiemu členovi rodiny.

10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 120 °C

Suroviny

snehové cesto:
6 ks
15 PL
5 PL
16 PL
karamelová plnka:
300 g
400 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Bielky s kryštál. cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 min.. Misku s penou odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Práškový cukor premiešame s orechami a zľahka vmiešame do tuhého snehu. Na plech položíme papier na pečenie a potrieme do olejom. Potom si položíme šablónu na mini laskonky hladkou stranou na povrch. Lyžicou každý ovál naplníme hmotou, stierkou uhladíme po ploche šablóny a zotrieme prebytočné cesto. Šablónu zľahka nadvihujeme z jednej strany, aby laskonky postupne odpadávali.

  2. 2

    Trúbu predhrejeme na 120 stupňov. Vložíme plech a zapekáme 15 min. až laskonky napučia. Potom stiahneme teplotu na 80 stupňov a necháme sušiť pri pootvorených dvierkach. Po upečení zľahka odlúpneme z papiera a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém si pripravíme, ak kryšt. cukor necháme skaramelizovať. Ak je už pekne rozpustený, zalejeme smotanou na šľahanie a za stále miešania úplne rozpustíme všetky hrudky,ktoré nám vznikli. Túto smotanu necháme vyhchladiť a po vyhchladení vyšľaháme. Nakoniec do kréme zamiešame maslo a poriadne vyšľaháme. Laskonky plníme pomocou vrecúška.

Diskusia k receptu

joel
verím,že su výborné, lebo sme ich mali na Vianoce, len veľmi sladke ale veď je to cukroví ako hovoria naši priatelia
mmelinda
....mňam, mňam........u nás jim doma říkáme mlaskonky :-).....pochoutka
orchidea
vydarené laskonky...orechové s karamelovým krémom musia byť výborné... ukladám si recept
denyany
laskonky zbožňujem, moja teta ich pekávala úžasné...ja som ich nikdy nerobila , ale v tvojom podaní to znie dobre, nezložito, tak sa možno odhodlám a skúsim ich spraviť, už slinky tečú...
annky
naozaj sú vynikajúce..dosť som sa bála to vyskúšať,lebo predsa snehové pečivo je trošku ťažšie na pečenie,ale stálo to za to a naozaj odporúčam vyskúšať. a tá plnka je skvelá..je to moja osobna a strašne chutná je aj do torty :)najlepšie sú na druhý deň...
janger
Ja som laskonky este nerobila. Ani formu na ne nemam, zial. Na tychto tvojich by som si iste pochutila, vyzeraju vyborne.
lenka192
Keď namiesto orechov použijem kokos mám dať 16 PL toho kokosu, alebo ubrať/pridať ? :)
annky
ak chceš dať kokos,stačí ho len v recepte zameniť za orechy..:) gramáž ostáva...
pivonka
@annky , kúpila som si formu na laskonky, ale stále váham ich vyskúšať. Sú aj také názory, že bývajú presladené. Tvoj recept ma upútal, lebo vidím, že tam ide dosť orechov a tie by mali sladkosť stiahnuť, či?
annky
tak sprav polovičnú dávku na ochutnávku a uvidíš..:)
stacy77777
recept som akosi prehliadla Annky, páči sa mi,nikdy som ešte laskonky nerobila,tento postup vyzerá fajn...:-))