Cestovinový šalát naľahko

diamontko - fotkadiamontko, 16. januára 2013
Cestovinový šalát naľahko
Foto: diamontko

Na tento šalátik som si spomenula práve dnes, keď som rozmýšľala, čo ľahké a rýchle na obed. Učila nás ho robiť ešte pani učiteľka Zobraziť celý popisNa tento šalátik som si spomenula práve dnes, keď som rozmýšľala, čo ľahké a rýchle na obed. Učila nás ho robiť ešte pani učiteľka na základnej škole :-)

3-4
porcie
10 minút
príprava
8-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 balíčka
2 ks
20-25 dg ( alebo diétny salám)
1 balenie
1 väčšia
4 dcl (sladkokyslá s olejom)
1,5 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme "al dente" v osolenej vriacej vode s trochou oleja. *Najlepšie sú podľa mňa trojfarebné mašličky - ja som použila penne, lebo som nemala nakúpené. Kým sa varia cestoviny , tak dáme rozpustiť maslo a na ňom popražíme do zmäknutia mexickú zeleninovú zmes. *zelenina môže byť samozrejme aj iná , podľa toho, čo komu chutí :-) - ja som použila maďarskú.

    Cestovinový šalát naľahko - obrázok 1
  2. 2

    Šunku nakrájame na pásiky , cibuľu najemno nasekáme a natvrdo uvarené vajíčka postrúhame na veľkom strúhadle. *namiesto šunky sa môže dať tvrdý syr.

    Cestovinový šalát naľahko - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny zlejeme - už neoplachujeme vodou, ešte teplé hneď zmiešame so šunkou, cibuľkou, popraženou zeleninou, zalejeme sladko-kyslou zálievkou s olejom (neviem presne množstvo, ja robím to podľa svojej chuti- do teplej vody som pridala kryštálový cukor, morskú soľ, ocot a olej ) a pridáme provensálske bylinky. Podľa potreby dosolíme. Môže sa podávať ešte teplé , aj studené :-)

    Cestovinový šalát naľahko - obrázok 3

Diskusia k receptu

monikab
mhm... a kde sú farebné cestoviny?..a sladko-kysla zalievka?
diamontko
farebné cestoviny som bohužiaľ nemala, tak som urobila z tých, čo boli doma a zálievku sa mi zdalo zbytočné fotiť ,alebo písať postup, aale, môžem doplniť , vďaka za upozornenie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia