Makovo-ananásová torta

mirkatarby - fotkamirkatarby, 18. januára 2013

Podobný recept som videla v nejakej kuchárke,len bol s jablkami.Ja si najradšej všetko upravujem podľa seba,takže zopár zmien a výsledok bol veľmi dobrý.

10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
3 ks
1,5 hrnčeka
1 hrnček
1 hrnček
0,5 hrnčeka
1 ks
200 g
2 ks
1 ks
1 ks
500 g
2 PL
cca 200 ml
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    Margarín vymiešame s vajíčkami a 1 hrnčekom cukru.Pridáme mlieko,múku,krupicu a prášok do pečiva.Všetko dobre premiešame,aby vzniklo hladké cesto. Mak, 2 lyžice cukru,polovicu citrónovej šťavy a amareto zmiešame, pridáme 3 lyžice cesta a vymiešame.

  2. 2

    Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm).Makovú masu lyžicou kladieme na povrch cesta a zarovname.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 40 minút.

  3. 3

    Šťavu z kompótu zlejeme a dolejeme ananásový džús,aby sme spolu mali 400 ml tekutiny.V nej rozmiešame vanilkový puding,zvyšnú citrónovú šťavu a 2 lyžice cukru (ak nechcete veľmi sladký puding,tak bez cukru).Uvaríme puding a za stáleho miešania ho ochladíme.

  4. 4

    Mascarpone,šľahačku, 2 vanilky a lyžicu cukru vyšľaháme na hustú hmotu.Na vychladnutú tortu nanesieme krém a zarovnáme.Na to nanesieme vychladnutý puding a rozotrieme.Kúsky ananásu poukladáme na povrch a trošku zatlačíme do pudingu. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.Nakoniec opatrne vyberieme z formy.

Diskusia k receptu

snezienka11
Ananás mám rada aj mak, ale spolu si to neviem predstaviť...ale musí to byť skvelé na obrázku to dobre vyzerá. :)
denyany
aj mňa by zaujímala tá chuť, tak budem musieť vyskúšať, len neviem kedy, lebo už tu mám veľa, preveľa rcp. na vyskúšanie.
monnikka
tá plnka ananás s mascarpone ma strašne láka a mak máme radi tak vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia