Polievka zo suchého hrachu

elysa - fotkaelysa, 30. januára 2013
Polievka zo suchého hrachu
Foto: elysa

Recept som po dlhom čase vrátila na naše taniere.

4-5
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 malá
2
 kúsok
1 ČL
1 ČL
1 PL
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Prebratý hrach namočíme na noc do vody.Na druhý deň ho varíme v tej istej vode,použijeme hlbší hrniec,polievka rada kypí...Do vriacej polievky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu,zemiaky a zeler.

    Polievka zo suchého hrachu - obrázok 1
  2. 2

    Polievku varíme do zmäknutia hrachu.Do misky som si prichystáme masť,sladkú papriku a soľ,vymiešame na kašičku,dáme do polievky.Ak sa nám zdá polievka hustá,rozriedime vodou.

    Polievka zo suchého hrachu - obrázok 2
  3. 3

    Polievku povaríme do roztopenia kašičky,dochutíme soľou a čiernym korením.Ak mám mrazenú zelerovú vnať,pridávam aj tú,ale mrazničkové zásoby už niesú,čo teší mužskú časť rodiny,pretože to zelené je vraj zbytočné.Podávame s krutónmi,recept tiež pridávam.

    Polievka zo suchého hrachu - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
polievku zo suchého hrachu mám veľmi rada-ale zeler som ešte neskúsila...rada mám v nej zemiačiky aj haluštičky...a nakoniec lyžičku masti-alebo roztopenej ..opraženej slaninky na kocky-to má rád muž...on všetko môže-aj tak je celý život štíhly...:-))
radost
..a tie chlebové či rožkové krutony skúsim-je možné ich mať v zásobe?
elysa
áno,niečo vydržia v uzavretej dóze...ako to tí chlapi robia,že všetko jedia a nepriberú? slaninka je dobrý tip...určite lepší ako moje vňaťe:)
jac37
Hrachovou polívečku milujeme s mojí drahou polovičkou. Dělám ji jem z hrachu a pro lepší chuť místo soli používám bujon (hovězí nebo silný), trochu třeného česneku a na kostičky nakrájený křupavý špek. Krutomy připravuji a sádle opečené kostičky chleba, případně je možno i topinku (hrianku).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia