Bravčovinka v závoji (fotorecept )

tatranka - fotkatatranka, 3. februára 2013
Bravčovinka v závoji (fotorecept )
Foto: tatranka

Názov som si dala sama.Totiž,nijaký nebol.Manžel vylúštil tajničku z knihy /Krížovky so skvelými receptami / a navrhol mi z nej recept. Recept sa mi zapáčil Zobraziť celý popisNázov som si dala sama.Totiž,nijaký nebol.Manžel vylúštil tajničku z knihy /Krížovky so skvelými receptami / a navrhol mi z nej recept. Recept sa mi zapáčil a dnes bol u nás na stole.

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks (z krkovičky)
200 ml
4 PL
4 ks strúčiky,pretlačené
podľa chuti
štipka
poprášiť
mierne (papričky)
poprášiť
poprášiť
pokapať
pokapať




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie.No hlavne mäsko! Ja som mala rezne krkovičky,ale aj pliecka. Utreté mäso som naklepala pod fóliou,aby som okolo neprskala. Pretlačila som si cesnak.

    Bravčovinka v závoji (fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Keď rezne naklepete,okrajové blany prerežte,aby sa mäso pri pečení nemalo tendenciu stáčať.Mäso posypte mletým čiernym korením,najlepšie čerstvo pomletým.Posoľte a uložte do zapekacej misy. Na každý rezeň prelisujte strúčik cesnaku a rovnomerne ho roztrite po rezníku. Rezeň pokvapkajte sojovou a worčestrovou omáčkou.Jemne posypte karí korením,čili omáčkou a posekanými malými čili papričkami,oreganom a majoránom.

    Bravčovinka v závoji (fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Na každý plát mäsa,dajte polievkovú lyžicu bieleho jogurtu a rovnomerne ju rozotrite. Mäso podlejte červeným vínom.Je dobré,suché vínko. Mäso vo vinnom páci, pripravte deň do predu a odložte do chladu.No stačia mu aj zo 4-5 hodín v chlade.

    Bravčovinka v závoji (fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň pokračujeme.Najprv mäso necháme udusiť a šťavu zredukovať.Potom ho v rúre zapečieme do chrumkava,vo vyhriatej rúre na 170-180 0C. Ja som ho podávala so zemiakovými hranolčekmi,ktoré robím v mikrovlnnej rúre bez oleja na funkcii crisp.

    Bravčovinka v závoji (fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Chutný obed na stole.

    Bravčovinka v závoji (fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Už sa len s chuťou pustiť do ochutnávky nového receptu z krížovky.Vínko ktoré zostalo z receptu,sa nám veľmi hodilo k obedu. Ináč je rezeň dosť pikantný a vínko nám tu horúčavú v ústach schladzovalo.No asi to tak má byť. Obedík na jednotku !!!

    Bravčovinka v závoji (fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    Porcia,na ktorej som si pochutnala.

    Bravčovinka v závoji (fotorecept ) - obrázok 7

Diskusia k receptu

starkamajka
Tatranka,krásne si pripravila obedík,perfektná fotodokumentácia.Tatranka Si jednotka.Rp je už kk.
dodo46
@tatranka
joooooooj to je paráda!!! Super jedlo a nádherne spracovaná foto-
dokumentácia !!!
radost
..pre oči aj pre chuť krásny bol u =tatrankovcov= dnešný nedeľný stôl..
a ja som dnes bola "v perine":-(
schovávala som sa pred vírusom
nech nenájde ma..nech minie..:-))
coldbery
Martuška krásne spracovaný recept...chutné mäsko ...tiež to robievam ,len nedávam čili...manžel nerád štipľavé,ale ja zjem aj za neho....vynikajúce a na tvojom recepte je vidieť ,že dá sa jesť aj očami,lebo už pri pozeraní som sa najedla...:D
radost
@dodo46-tak ty si veľmo milý....cesnak+zázvor + čili...??!!
telo zohreje..rozprúdi krv..vírus utečie prv...:-))
to si zajtra urobím-čo stane sa-uvidím...
Ps.:nepatrí tiež k urýchľovačom častíc..??? :-))))
dodo46
@radost
neboj - čistá dezinfekcia a môžeš si dať aj za jeden , alebo za dva
havino
podla surovín výborná chuť, uložím pre inšpiráciu , krásne prezentovaný recept, ukážkovo
jerica
@tatranka Martuška , to je fakt obed na jedničku,ten postup ma veru oslovil,mäská na víne u nás majú prím,tvoj recept je pre mňa ďaľšia inšpirácia na iný postup, hlavne to pácovanie vo víne.
janko38
milá pani @tatranka , skláňam sa nad vašim umením v kuchyni. Obrovskú poklonu a poďakovanie za vaše rady a nápady. Vyskúšal som už viacero vašich receptov a všetky sa podarili. Už podľa fotiek vidím,že ste šikovná, veselá žena a všetko robíte s láskou a radosťou. Máte prehľadné popisy a to mne veľmi pomáha,lebo kuchárčina je pre mňa len občasné hobby. Želám Vám veľa síl a teším sa na ďalšie recepty od Vás. Pozdravujem.
tatranka
@janko38 takýto komentárik,ktorý si mi napísal,ma vie veľmi povzbudiť do ďalších chutných a nápaditých receptov.Som rada,že sa ti páči aj foto-dukumentácia a tiež popis práce.A máš pravdu.Robím to s láskou a radosťou.Tebe želám,aby si tu na Vareche našiel veľa chutných a dobrých receptov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia