Jablkovo-višňová štrúdľa

barbora29 - fotkabarbora29, 10. februára 2013
Jablkovo-višňová štrúdľa
Foto: barbora29
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks (zvinuté na papieri)
 podľa chuti
4 - 5  ks (podľa veľkosti)
1 ks
1 ks
 odkôstkované bez nálevu
  rozpustené na potretie
 na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto rozvinieme a potrieme rozpusteným maslom. Ďalej dáme jemnú vrstvu džemu (podľa chuti) a posypeme mletými orechami. Jabĺčka postrúhame, zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom a rozotrieme na cesto. Pridáme vykôstkované višne.

  2. 2

    Cesto zvinieme, potrieme vajíčkom a pečieme do zlatista. Upečenú štrúdlu posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

mesiar50
Po neďelnajšom obede ako dezertík by som neodmietol
ani ja *1*
barbora29
nie je lepší pocit, ako keď zmizne do dvoch hodín :) asi upečiem ešte jednu
elixir
Tiež som takúto robila dávnejšie... štrúdľa je taký vďačný, rýchly koláčik :) Dala by som si aj dnes.
kimlo
Krásne! Aj ja si kúsok prosím.... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia