Golierové tvarožníky fotorecept

eldina - fotkaeldina, 14. februára 2013
Golierové tvarožníky (fotorecept)
Foto: eldina

už podľa názvu je jasné- ako sa tvaroh "balí " do cesta...:)

28
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
500 ml
1 bal
150 g
150 g (alebo Hera)
1 ks
štipka
Plnka tvarohová:
2 bal
1 ks
2 bal
100 g
Na potretie:
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: /na obrázku mám aj vanilkovú arómu, pridala som ju do cesta, bolo voňavejšie, ale to nemusíte pridať, v miske je rozpustený Palmarín/

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    z vlažného mlieka, štipky soli, pár PL cukru a múky urobiť kvások

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom pridať zvyšný cukor /ja pridávam viac, ako je v recepte, lebo mám rada sladké koláče, ale neviem koľko, lebo váhu nepoužívam, nechce sa mi ju vybaliť a umývať..:)/..rozpustené maslo, 1 vajce a zamiesiť vláčnejšie cesto /pridala som aj vanilkovú arómu/..

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a takto sa mu u mňa darilo ...:).../možno je to tou červenou farbou, hmmmmmm/..:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vykysnuté cesto domiesiť múkou, aby sa nelepilo /aj tu, ako už je u mňa klasika, odporúčam mať doma ešte jednu múku, keby náhodou chýbalo/ a vykrajovať krúžky....a tu som zrazu zneistela, že čím? lebo som vedela, že malé byť nemôžu..:) ...napadlo mi, že najväčším viečkom na zaváraninovú fľašu, ale najprv sa na mňa v špajze usmial nový kvetináč na orchidee, tak som schmatla ten/..:)

  6. 6

    Príprava tvarohovej plnky: mixérom vymiešať tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor, vajce a ak chcete, aj vanilkovú arómu /musela som, mala som len jeden vanilkový cukor, to by bolo málo/

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vykrojený krúžok trochu ponaťahovať /síce sa "zbehne" späť, ale "vyťahané " konce sa lepšie budú "golierovať"/....:))...nakrojiť -ako je na foto

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do stredu dať "kôpku" tvarohu /toto slovo miluje @dodo46, pri pohľade na moje výtvory/...:)...a zahnúť jednu stranu okolo tvarohu, ako je na obrázku /tak, aby sa cesto prehlo, ako golier/...špičky cesta pritlačiť /nebáť sa, cesto to vydrží/..:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zopakovať s cestom na náprotivnej strane , ale končeky zahnúť cez už zahnuté/dúfam, že píšem zrozumiteľne, pozrite radšej foto/..:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    to isté urobiť so zvyšnými stranami, ale zahnúť tak, aby už zahnuté končeky nebolo vidieť/ ...ide to, normálne ma to aj bavilo/...:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    /fotila som prvý kúsok, ked som sa nesmelo zaúčala, pri druhom a treťom som ho už dominatne stláčala, vediac, že môžem/...:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    koláčiky položiť na plech, vystlaný papierom na pečenie, nechať ešte chvíľu podkysnúť , trúbu predhriať na 180 °C a piecť cca 25 minút/ ved uvidíte, podľa farby, tie čo pečú bežne kysnuté cestá, tie už vedia, už to majú zmáknuté/..:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a tu sú- fešáci moji voňaví, po 25 minútach slnenia sa v trúbe..:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    mala som 28!!! kusov /ledva vidieť veľký tanier/... polovica ide do mrazničky, ešte príde vhod..:) a vy, čo chcete robiť z polovičnej dávky, nech sa páči, prepočítavať miery..:)

    Golierové tvarožníky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jakamaka
Ty sa teda fakt nezdáš :):):):) Teda Tvoje recepty sú fakt perfiš... že by som tuším aj tú obrazovku "zožrala" :):):):):) Chrlíš jeden recept za druhým, ešte nestačím ani jeden z nich urobiť...a Ty zatiaľ napečieš a nafotíš ďalšie tri.
jakamaka
:):):):) Dnes si už druhá, čo je na PN :):):):) Ale keď máš komu piecť... aj Ti vlastne závidím- pred nejakými 15 rokmi som tiež v jednom kuse piekla a varila a vymýšľala a kombinovala v kuchyni...a teraz už len tak sporadicky najmä cez víkendy - v týždni len "zbieram" materiál, rady, recepty ... Veru taká rubrika rád by sa tuná zišla, ako si to spomenula pri tej pečenej múke.
jakamaka
No a pre seba tu už hľadám poväčšine iba také špecifické recepty na oddelenú stravu... ale Tvoj "receptopis" už občas poznám :):):):):) Podľa odfoteného jedla :):):):)
eldina
@jakamaka no áno, fazuľovú či segedín od mňa na Vareche neuvidíš..:)..ved načo aj? také vieš každý...
jakamaka
:):):) Je mi to jasné :):):) Ale zase niekedy aj na takom recepte sa môžeš niečo nové naučiť...Učíme sa stále, napríklad ja dlhé roky robievam grilážky.. a tam idú posekané orechy.. to bola vždy najdlhšia časť prípravy posekať orechy..a v jednej relácii som videla ako si orechy dala do sáčka a tlčikom ich "rozklepala" - a mala to "cobydup"... tak som bola rada, že som ten recept videla, aj keď som ho poznala... Ozaj niekedy stačí pohnúť rozumom - a ako sa vraví múdremu napovedz - sprostého kopni :):):):):):) Vtedy som si fakt nadávala aká som bola sprostá, že som si takú jednoduchú vec nevedela uľahčiť.
eldina
@jakamaka v podtstate s tebou súhlasím....:) ale ked vidím za deň 100x linecké pečivo, tak určite nepridám aj ja 101.-vé....:)../kúp si chopper, to je skvelá vec, tú asi používam najviac v kuchyni, snád na všetko/
jakamaka
:):):) Keď Ti odídu deti z domu, tak zistíš, že aj ten najmenší hrniec je veliký...a že už v tej kuchyni dve tretiny vecí môžeš vyhodiť, takže čokoľvek do kuchyne dokupovať je iba luxus :):):):)
eldina
@jakamaka len na to čakám..:) konečne budem len čítať a pozerať všetky filmy, čo ma ešte len čakajú..:)
3sandra3
tie sú prekrásne... keď dostanem odvahu, určite vyskúšam
gordonko
vyzeráto nádherne ,ale ja mam radšej viac plnky ako cesta
eldina
@ancicka a čo mi tým chceš povedať? že je tu z každého druhu jedla len jeden recept? že tu nie je x gulášov , že tu nie je x báboviek, bublanín atd?
tothka
Ja mám tiež rada viac plnky, asi skúsim naplniť aj jednotlivé "lupene".
Pre mňa to bolo naozaj dosť suché.
Dobre vidím? Recept pridaný dnes, diskusia už včera?
eldina
@tothka ano, lebo včera pridané recepty museli ešte raz prejsť adminom, nakoľko mali nejakého hackera na vareche...:)....kľudne daj viac plnky, tvaroh je dobre uzavretý v "golieri"...ale cesto nebolo suché, je v ňom maslo..
elen52
Ďakujem za zaujímavý recept, určite vyskúšam :)
sisuk
krásne sa Ti vydarili "golierníky". Ukladám ako inšpiráciu, ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia