Valentínska bábovka

merylin - bez fotkymerylin, 14. februára 2013
Valentínska bábovka
Foto: merylin

Kedže je už Valentína, tak som upiekla aspoň bábovku v ružovej farbe svojmu priateľovi.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
120 g
4 PL
160 g (roztopené)
1/2 balíčka
280 g
Ozdoba:
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame žltky s cukrom a roztopené maslo. Múku si rozmiešame s práškom do pečiva, pridáme sneh z bielok zľahka zamiešame. Odložíme si trochu cesta a zafarbíme ho cukrárskym farbivom. Do ostatného cesta primiešame kakao. Formu si vymastíme tukom a posypeme múkou.Najskôr si dáme trochu kakaového cesta , do stredu si dáme zafarbené cesto s potravinárskym farbivom, a prikryjeme kakaovým cestom - dáme piecť na 180 stupňov v eklektr.trúbe 45 minút. Upečenú bábovku si ešte za tepla vyklopíme z formy a necháme vychládnuť. Potom si pripravíme polevu. Práškový cukor si vymiešame so šťavou z citrona , zalejeme troškou vody horúcej a pridáme potravinárske farbivo. Riadne vymiešame, aby sa nám poleva leskla a potrieme celú bábovku.

    Valentínska bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a ozdobíme bábovku.

    Valentínska bábovka - obrázok 2
  3. 3

    A už iba nakrájame na rovnaké kúsky, a môžme oslavovať Valentínka.

    Valentínska bábovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

wiwi
Merylin si velmi šikovná,ešte tu nie som dlho,ale všetky Tvoje recepty su uzasné,bábovečka ako namalovaná,S U PE R
siskam
Nádherná bábovka, recept ukladám a určite aj vyskúšam.
mimka946
prepac ze sa pytam ale tie suroviny na boku niesu vtip? ako do babovky cibula?
martamm
Merylin, tiež som prekvapená surovinymi, ktoré sú v recepte . zas prvé, kilogram múky, to ide do akej formy? Z obyčajnej by cesto určite vytekalo a tá cibuľa, oprav si to prosím, lebo ináč je bábovka krásna, škoda receptu.... :))))
babkamt
Bábovka je pekná. Len suroviny sa mi nepozdávajú . V surovinách píšeš 1 kg polohrubej múky alebo hrubej , 250 g maslo , 1 - 2 cibuľa veľká , 2 - 3 vajcia a ešte k tomu plnky 2 druhy. Asi zaúradoval škriatok-
babkamt
V Menu dňa je torta od Mischsamant s týmito istými surovinami ako v tvojom recepte . Nie je dnes náhodou 1. apríl ?
siskam
Som naštvaná a rozčarovaná. Chcela som túto bábovku upiecť dnes na Valentína, nič z toho.
merylin
Ja len napíšem toľko, ja som tu včera pridala tento recept asi o 22.55 hod večer, všetko bolo napísané ako má byť ,všetky suroviny boli tak ako majú byť, žiadna cibuľa ,ani kilo múky nič takého som ja nepísala , neviem kto je za tým čo mi to tu spôsobil, že odstránil aj fotku ,aj popísal nechutnosti ,ja som sa ničím neprevinila ,vždy ked napíšem recept tak si ho aj zo 3 razy prečítam, tak neviem kto mi tu ubližuje!!!!!! kto????
merylin
a recept som teraz napísala ako má byť, len čakám na jeho schválenie, som zvedavá ako to dopadne, som z toho úplne v šoku,, niekto mi škodí,,,ale ktoo? ja nikomu neubližujem,,čo teraz? na koho sa tu mám obrátiť??
merylin
áno dakujééém pekne za pripomenutie, vôbec som o tom nevedela,, ešte raz dík..
merylin
takže už je to všetko ako má byť,recept mám správne napísaný foto je tiež, tak predsa sa to vyriešilo, teraz už iba nájsť vinníka ktorý nám to tu spôsobil !!!
radost
jaaaj-hekeri-nájsť-to ihla v kope sena...na tých ani môj obľúbený poirott či šerolk holmes nemá...:-)))
mesiar50
Neubližuje ti nikto.Závidia Ti ,že si taká šikovná.
Bábovka nemá páru
natali
krásna :) zaláskovaná už iba spapať :)
ancicka
Ked so zazrela úvodné foto,tak hned mi prišla na um torta,ktorú pirkli kuchárky na svadby.Pekne vyzdobená ako tvoja ,ale v strede bola bábika a taktiež bola vyzdobená plnkou.Už som aj nad tým rozmýšľala,že ked bude mať vnúčka narodeniny,tak jej taku upečiem.
martamm
merylin, ospravedlńujem sa Ti za môj prvý komentár, vidím, že to nebola Tvoja chyba :)))))
merylin
ancicka --ja som takú bábovku už piekla čo je v nej bábika,,
merylin
martamm -- dakujem pekne si milá,, ved len to mi nešlo do hlavy,akoby som napísala, že ide do bábovky kilo múky a cibuľa. Hned mi to nesedelo, ale už je to všetko na poriadku ako má byť a som moc tomu rada,že sa to všetko tu urovnalo..pekný večer,,:-))
gordonko
@merylin ,,MAKOVÁ PANENKO,, aj ja som mal také čudné recepty , nič si stoho nerob , možno cibulová bábovka čaká na objavenie
merylin
gordonko --tak cibuľovú som ešte neskúšala bábovku možno raz sa aj taká tu objaví,,,hahhaha,,,že?
snehurka1
ja ten recept vidím uplne v poriadku a vyzera to fakt perfektne,tak veľa zdaru merylin,nech sa darí.tá babovka vyzerá fakt nádherne a viem,že je aj vyborná,pekný vešer.snehurka
merylin
snehurka --ten recept bol už aj včera v poriadku ,to len dnes tu bol chaos, niekto nám povymazoval aj fotky aj popridával nezmysly surovín,, tak asi si o tom nevedela,, pekný večer aj tebe,, a dík za komentár.:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia