Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 16. februára 2013
Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Táto velmi chutná a zároveň aj veľmi zdravá príloha ktorá je väčšinou kmäsitým jedlám,je od mojej tureckej švagrinej.U turkov je veľmi obľúbená,čiuž ako Zobraziť celý popisTáto velmi chutná a zároveň aj veľmi zdravá príloha ktorá je väčšinou kmäsitým jedlám,je od mojej tureckej švagrinej.U turkov je veľmi obľúbená,čiuž ako príloha alebo len tak s chlebíkom.My doma to proste milujeme...

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
2 ks
2 ks
2 ks
podla chuti
1 čl
450 ml
3-4 strúčik




Postup

  1. 1

    Teraz sauž dá vobchodoch kúpiť čerstvá turecká zelená fazula,ale môže byť aj slovenská,len nech nemá tie ´vlasy´na krajoch pozdlž,asi by nás chuť prešla keby sme ich vústach zacítili.Ale môžte použiť aj mrazenú fazulku a papriku akoja teraz,"zimná zásoba".Takže fazulu pokrájame asina veľkosť 2cm,papriku na väčšie kocky,a cibulu na normálne kocky :-).

    Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu s paprikou prudko opečieme na oleji,aby chytila kde-tu peknú hnedkastú farbu.

    Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom knej pridáme fazulku,osolíme tolko čo fazula vpije,lebo na konci tam ide ešte vegeta takže nepresoľme!Premiešme,podlejeme asi 1dl vody a zakryté dusíme do mäkka,pravdaže za občasného miešania a kontrolovania :-)

    Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ kým sa nám fazuľka dusí,si pripravíme jogurt s cesnakom.Ato tak,že nastrúhaný cesnak a soľ zmiešame s jogurtom,soľ nechsi dá každý podľa svojej chuti.Je lepší nato kyslejšý jogurt,ale ak sanám taký nepodarilo kúpiť pridajme trocha citronovej šťavy.

    Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked je naša fazula už mäkkučká,s varechou jutak dopoly rozmačkáme,ale nie celkom.Pridáme trocha vegety a dáme na plný plyn aby nám šťava celkom vyvrela a fazula sa nám trochu popiekla.Akoked restujete cibulu,rýchlo nech chytí sem-tam farbu,ale čije správne a dosť popečená zistíte aj podla jej vôňe.Bez toho opečenia to nedá tú pravú skvelú chuť..

    Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú fazulu dáme na tanier,niekto má rád s jogurtom a niekto zasa bez,no hlavne nech chutí :-) !! Podávam ju s mäsitými jedlami alebo len tak s chlebíkom,čiuž samým alebo niakou paštekou namazaným.Tak či tak,všeliako je skvelá...Prajem dobrú chuť :-)

    Dusená zelená fazuľka s cesnakovým jogurtom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

cesminaz
dakujem nazarboncuk :-) vynasnazila som sa,aj stymi fotkami kedze som vtom totalny novacik,moj prvy recept na vareche,ale nie posledny.Aj tvoje recepty su velmi dobre,niektore poznam a robievame ich aj my
martinis
Vyzerá vynikajúco - takéto ľahké dobroty môžem, a zelenú fazuľku dvojnásobne, takže čoskoro odskúšam ;)
radost
fazuľku mrazenú až tak rada nemám-počkám na vlastnú úrodu..alebo-ktovie-či by to bolo jedlé -v pohároch mám zavarenú-ale s troškou octu...jednoduché-také rada varím-rada jem...:-)))
marikafil
ukladám, vyskúšam - dám vedieť, ako chutilo, aj keď nepochybujem o tom, že chutiť bude, lebo zelenú fazuľku máme obaja veľmi radi. a vitaj na vareche!
lanabard
recept vyzerá super. Mám rada luskovú fazuľku, určite vyskúšam. zdá sa mi, že turecká kuchyňa je plná výborných receptov. tak pridajte ešte niečo...
cesminaz
@lanabard ano turecka kuchyna je plna vybornych jedal,toje pravda.Co "Ja" budem vediet z mojej strany,pomaly-pomaly sem vlozim.A dufam zeti budu aj chutit,ked znich niektore nahodou vyskusas :-). Inak dakujem aj vsetkym ostatnym za mile komentare :-))
cesminaz
@lucylee dakujem pekne,si velmi mila :-)),budem rada ak aspon niektorym varechacom budu chutit! Aj ja som rada zesom "tu",rada sa o svoje recepty podelim aaj hrozne rada a casto skusam nove recepty,a tu na "Vareche" je veru veeeela skvelych receptov! Neviem ktory skor spravit :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia