Vaječný koňak

polovnicka - fotkapolovnicka, 19. februára 2013

Suroviny

6 ks
1 konzerva
170-200 g
300 ml alebo vodka




Postup

  1. 1

    Žĺtky s pr. cukrom vymiešame do peny ručným mixérom. Za stáleho miešania pridávame salko, rum a poriadne vymiešame.

  2. 2

    Hotový likér nalejeme do fliaš a necháme odstáť aspoň 2 dni

Diskusia k receptu

TV Varecha
Presne takto isto sme ho doma aj my robievali ibaže nás nútili žĺtka s cukrom miešať ručne aj 2 hod. do penista :)
stacy77777
aj u nás sa takto robilo, veru som sa aj pousmiala pri tej spomienke,ako sme sa striedali,keď nás ako deti boleli ruky.... ja robím ešte kakaový,presne takto ako ty, len potom v troške mlieka rozmiešam kakaový prášok, nechám zohriať,ale nie zavariť, vychladím a primiešam,moji chlapi aj dcera si ho obľúbili, no však je to 2x do roka....
braxi
v rozpise je 6 ks celé vajcia ... asi nie, však...
gordonko
ja mam radšej mlieko ,ale človek nikdy nevie .....ukladám
baka123
presne takto robím aj ja, ale zo 7 vajec a cukor nedávam, salko je sladké dosť
bobina
urcite sa davaju len zltky presne to robim aj ja tak a ked chcem karamelovy liker tak dam do hrnca vodu a pleckovku salka neotvorenu varim asi 2 hodiny vodu dolievam aby bola plechovka ponorena
evanaaa
@polovnicka , ale v surovinách máš - vajcia celé, možno to pomýlilo, oprav na - 6 žĺtkov..... Ja som raz v zime u priateľky jedla vaječný koňak lyžičkou z misky - u nich bola taká zima, že všetko mrzlo a keď ma chcela ponúknuť koňakom, nešiel z fľaše von, musela ho vyklepávať do misky.
ejmepb
Ja namiesto salka dávam šľahačku a mlieko a s cukrom a žĺtkami privediem do mierneho varu, vypnem a keď trochu vychladne pridám lieh a rum. My surové vajíčka určite nie.
chajjma
vela rokov som hladala dakde recept ako si urobit vajecny konak bez Salka (lebo tuna nepredavaju ).. nuz, po vela vela pokusoch, po ktorych som nikdy nebola spokojna, som nasla ako si urobit domace Salko..cize si teraz vajcak mozem uz urobit hocikedy ma napadne....mozem mat vianoce aj kazdy den... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia