Čierna krupica so slaninou

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Čierna krupica so slaninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 g
1,2 l
30 g
200 g
1 l
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Krupicu uvaríme vo vývare a zjemníme maslom.

  2. 2

    Podľa chuti dosolíme, ale nie priveľmi, pretože navrch pôjde ešte na kocky nakrájaná a do chrumkava vypečená slanina.

  3. 3

    Krupicu posypeme ešte nadrobno nakrájanou pažítkou. Servírujeme s kyslým mliekom.

Diskusia k receptu

radulienka
Ujuj, to je na spôsob fučky, ktorú tiež milujem, ale táto sa dá urobiť i bez zemiačkov , vďaka za inšpiráciu...
paeva
čierna krupica? to sa dá kúpiť? na tanieri vyzerá bielo. ale ukladam, vyskúšam
violetacamorova
Tiez by ma zaujimalo, preco sa vola ta krupica cierna, snad je z tmavej obilniny, ale vyzera bielo po uvareni...??? Recept ako taky sa mi paci, zjedla by som krupicu aj takt naslano.
miroslavm
Čiernu krupicu kúpite v obchodoch so zdravou výživou. Dá sa jesť na sladko i na slano, podľa toho ako ju pripravíte.
evanaaa
No a zasa som o poznatok bohatšia, už poznám chia semienka, tie čierne a teraz viem, že je aj čierna krupica, čierny sezam a ešte niečo, čo aztiaľ neviem. Krupičku som dávno nemala ani tú sladkú, naslano si neviem predstaviť,a le iste chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia