Kokosová bábovka

skela - fotkaskela, 23. februára 2013
Kokosová bábovka
Foto: skela

Rýchla, bez vazenia, stavnata! Všetko ide do 1 misy. Pôvodný recept bol "hrncekovy". Znizila som mnozstvo cukru a muky v prospech kokosu. Rovnako som Zobraziť celý popisRýchla, bez vazenia, stavnata! Všetko ide do 1 misy. Pôvodný recept bol "hrncekovy". Znizila som mnozstvo cukru a muky v prospech kokosu. Rovnako som ubrala oleja a pridala kefiru. Uvádzam teda objemy.

10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
180 - 200 ml
250 ml (orechy alebo celý mak)
150 ml
80 - 100 ml
250 ml (jogurt, acidofilné mlieko alebo kyslá smotana)
cca 100 g (brusnice, sekaná čokoláda)




Postup

  1. 1

    Ruru dame vyhriat na 170 st. C. Babovkovu formu natrieme maslom a vysypeme hrubou mukou alebo kokosom. Moja smaltovana forma pochádza z bazaru a mala slúžiť ako dekoracia na stene v kuchyni. Zistila som, že v žiadnej inej forme sa babovka neupecie tak rovnomerne, ako v nej. Takze slúži na to, na čo bola vyrobená. (Mazať babovkovu formu s dlhými nechtami je kumst, ale treba to zdolať!)

    Kokosová bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme vajcia a cukor, metlickou rozslahame. Pridame olej, rozslahame. Pridame kysly mliečnych produkt - v pôvodnom recepte bola smotana, mne však najviac chuti s kefirom, pripadne dobrým bielym jogurtom. Pouzijem, čo mám v chladničke, niekedy (ako aj teraz) tam putuju zvyšky. (Jogurt zostal zo salatu.) Opäť preslahame.

    Kokosová bábovka - obrázok 2
  3. 3

    Pridame suché suroviny- struhany kokos alebo orechy, či mak, hladku muku, vanilkovy cukor, trocha sody bikarbony a premiesame. S kokosom je najvstavnatejsia. Nakoniec zamiesame umyte susene brusnice alebo hrozienka, sekanu čokoládu, ... V mojej sú brusnice a cokolada. Nalejeme do formy, pecieme pomaly na 170st. cca 40 minút.

    Kokosová bábovka - obrázok 3
  4. 4

    Nechame trochu vychladnut, vyklopime. (Nemám rada posypanie praskovym cukrom, lebo v ňom je pridany skrob ako protihrudkujuca látka a ten mi tam vadí.) Všetky babovky sa servivuju až úplne vychladnute, inak chutia po vajciach, trochu ako prazenica.

    Kokosová bábovka - obrázok 4
  5. 5

    Hmotu môžeme upiecť aj ako mafiny.

    Kokosová bábovka - obrázok 5

Diskusia k receptu

ola111
Vydarená bábovka,tiež znižujem cukor v receptoch...
nefertiti16
super receptík.....ešte ho len čítam a už sa slinky zbiehajú........určite vyskúšam, u nás bábovky letia :-)
sisuk
krásna bábovečka! Môj syn neľúbi hrozienka v koláčoch, skúsim brusnice... Ďakujem za recept
gala
Super recept :) ...dakujem, ze si nezabudla
erikao
... forma mala slúžiť ako demokracia, je tam napísané :e)) ... zámerom bola dekorácia, predpokladám, ale pobavilo ... idem vyskúšať ... namiesto hrozienok kúsky čokolády ...
skela
erikao, chceli sme demokraciu zavesit na stenu, ale zistili sme, ze ju radsej budeme pouzivat...
Vdaka za upozornenie, to je tak, ked clovek necha za seba vkladat slova stroj (iPad)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia