Makové šúlance

mimka946 - fotkamimka946, 27. februára 2013
Makové šúlance
Foto: mimka946

Ked sladke tak makove šúlance :)

Suroviny

1000 g (väčšie)
1 ks
300 g
50 g (rozpustené)
 na posypanie
 (rozpustené)




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke a nechame vychladnúť.Nastrúhame,pridáme vajce,múku a rozpustené maslo a vypracujeme cesto..

  2. 2

    Na pomúčenej doske si vygúľame šúlance,ktoré posypeme múkou aby sa pri vareni nezlepil.Varíme v osolenej vode a vyberieme.

  3. 3

    Polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom.Kto má rád sladšie posype ešte praš.cukrom :)

Diskusia k receptu

tefalka
ty si šikovná,presne takéto som jedla asi pred týždňom boli neskutočne dobré s domácim makom,si mi zas chuťe narobila...
baka123
mňam a ešte si dám na tanier trochu slivkového lekváru, to bude dobrota, urobím hneď zajtra
valeri
ešte navrch slivokový lekvár a mňáááááám, pristala by som na ne k dnešnému obedu.
dandy
A komu sa nechce robiť cesto, predávajú hotové - zamiakové cesto a je vynikajúce. Stačí zarobiť podľa návodu a za pár minút môžeme šúľať :-)
tonulka
ja dávam dve tretiny hr. múky a jednu tretinu detskej krupice, sú ľahké, nadýchané




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia