Cesto na fantastické palacinky

olivka - fotkaolivka, 1. marca 2013
Cesto na fantastické palacinky
Foto: olivka

Samozrejme môžte ich urobiť s čím len chcete teda aj na slano. :) Tie moje sú po okrajoch kúsok pripečené ale to je bohužial Zobraziť celý popisSamozrejme môžte ich urobiť s čím len chcete teda aj na slano. :) Tie moje sú po okrajoch kúsok pripečené ale to je bohužial našou panvicou..

21
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

3 dl
2 dl
1 dl
20 dkg
štipka
2




Postup

  1. 1

    Všetky prísady spolu zmiešame. Pečieme na rozohriatej panvici.Olejom stačí potrieť len pri prvej palacinke.Nelepia sa, sú jemné a nadýchané. :)

Diskusia k receptu

janike
robim tieto uz rok a su to tie najlepsie palacinky na svete :-)
marianne
...tiez ich robievam,ale uz veeelmi davno pod nazvom: Nelepive palacinky,tym,ze tam nie je cukor sa daju pripravovat aj na slano a vseliako plnit...kombinujem ich aj s celozrnou mukou a nemastim ich ani pri prvej,vobec sa nelepia,...sikulka
lidia3
tieto palacinky robim už roky,recept mam z rádia
nojaadka
ja ich poznám pod názvom Palacinky 3 - 2 - 1 :-) A tiež používam CZ špaldovú múku. Sú výborné!
@milina - nie, 20dk múky nie je veľa na 6dcl tekutín.
marianne
raz mi pochybilo oleja,tak som dala namiesto nich maslo a su este lepsie a uplne super su,ked to cesto cez noc odlezi v chladnicke..
trigorin
v recepte je uvedených 20 dl hladkej múky. nojaadka -20 dl nieje to isté ako 20 dkg. 20 dl múky sú 2 litre múky na 6 dl tekutín. milina, máš pravdu,je to veľa. asi ide o preklep.bolo by fajn to opraviť.
olivka
boli tam dkg, asi mi to pred publikovaním zmenili
aja54
U nás sú palacinky priorita č.1,vyskúšala aj experimentovala som ,no tieto sú naozaj najlepšie,krásne vláčne,na sladko aj slano,nelepia sa,robím ich bez oleja,nemajú chybu 3-2-1
hajajel
najlepšie palacinky aké som doteraz robila, super pomer v recepte :)
ginger
Fantastické, včera som ich spravila, a hneď som zarábala cesto na druhú dávku, lebo proste zmizli......konečne moja rodina nebude trpieť nedostatkom palaciniek, lebo boli dovčera moja nočná mora. ĎAKUJEM sa super recept.
renka157
jej to je parada to cesto veľmi pekne ďakujem za receptik a už je v KK :)
majkahra
Robievam ich roky , nikdy sa nelepia a keď sa nezjedia na sladko na druhý deň je obed s palacinkami na slano. Naj super recept.