Pišinger

mimmka - bez fotkymimmka, 3. marca 2013
Pišinger
Foto: mimmka

Ja teraz v posledom čase dosť skúšam robiť všelijaké zákusky a tak som si tentokrát vybrala Pišinger.

12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

10 ks
200 g
200 g
200 g
250 g
6 ks
Na polevu:
200 g
60 g




Postup

  1. 1

    1. Čokoládu s mandľami a mliečnu čokoládu si nakrájame na tenké rezančeky. Nad parou vo vodnom kúpeli ich necháme rozpustiť a potom vychladnúť, ale nie stuhnúť. 2. Elektrickým šľahačom vyšľahajte maslo s polovicou cukru do peny. Žĺtky vyšľahajte s druhou polovicou cukru. Žĺtky s cukrom vmiešame do masla s cukrom.

  2. 2

    Do tejto hmoty pridajte rozpustenú čokoládu a vyšľahajte do peny. Krémom potrite postupne všetky oblátky (stačí iba vrchnú časť) a natreté ich ukladajte na seba. Vrch a boky tiež, ale veľmi jemne.

  3. 3

    Dáme do chladničky do druhého dňa odležať. Potom ju polejete polevou a necháme stuhnúť. Nakoniec krájame ostrým tenkým nožíkom, ktorý namáčame v pohári s horúcou vodou (lepšie sa krája).

Diskusia k receptu

douglas
Cukru by som rozhodne ubrala. Čokolády na požadovanú sladkosť postačia, teda aspoň u mňa. :) Môj rcp na Pischinger tortu obsahuje len lieskové oriešky (na top), smotanu a mliečnu čokoládu plus oblátky.
boxik
Jeden z mojich najobľúbenejších zákuskov , akurát so nevedel že je to pišinger pritom ten názov som už niekoľkokrát počul.
jjanosik
Ja tiez lubim tento zakusok, ale meno pisinger mi neulahlo v pamati vedla chuti tohoto zakusku.
boxik
Pre tatranka007: Podľa dátumu registrácie a nulovom počte receptov súdim , že nevieš , ako to na vareche chodí.Veľakrát sú tu uverejňované recepty , ktoré sú zhodné , pretože to jednoducho inak ani nejde urobiť , alebo sú v nich len malé obmeny.Nám tu stačí aj iba to , že nám niekto recept pripomenie, alebo nám jednoducho dá tip na večeru či obed.Vôbec nerobíme vedu z toho , či ten recept už bol , alebo nebol uverejnenýa nejdeme za to autora aj keby to hneď opísal kameňovať.
radost
@boxik
súhlasím s tvojím názorom...
veľa zla čítam v poslednom čase v niektorých komentároch...asi požiadam redakciu-aby založila novú VARECHU pre tých dokonalých...ja zostanem tu...:-)))))
tatranka007
Nevedela som, pochopila som to az dnes ako to tu chodi. Ved ho upiekla a ma ho pekny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia