Pšenovo-figové guľky

danda3 - fotkadanda3, 23. marca 2013
Pšenovo-figové guľky
Foto: danda3

Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tu Zobraziť celý popisZ pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tu je výsledok.

60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček (jáhly)
2 hrnčeky
500 g
100 g
150 g
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Pšeno zalejeme vriacou vodou, zlejeme, opakujeme ešte 2x, potom dáme na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Džús (alebo mlieko alebo ryžový, pohánkový, ovsenný nápoj) dáme do hrnca, privedieme do varu, pridáme pšeno, premiešame a necháme variť 15 minút na najmenšom ohni.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 1
  2. 2

    Figy zalejeme vriacou vodou, necháme zmäknúť, potom necháme odkvapkať na sitku. Najskôr som dala 1 balík, ale bolo to málo, tak som pridala ešte jeden. Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť akékoľvek sušené ovocie podľa chuti.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 2
  3. 3

    Hotové pšeno.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 3
  4. 4

    Figy pomelieme, pridáme k pšenu spolu s orechami a nastrúhaným marcipánom - ten sa môže vynechať, pridať viac orechov a podľa chuti dosladiť medom. Namiesto orechov môžu byť mandle, kokos, arašidy. Premiešame a

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 4
  5. 5

    formujeme guľky, ktoré obalíme v orechoch (kokose, mandliach a pod.) Veľmi ma cukalo obaliť ich v čokoláde, ale ovládla som sa...☺

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do košíčkov a do chladu. Vyšlo mi 100 ks.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 6
  7. 7

    Veľká noc môže prísť.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 7
  8. 8

    Prierez, sú fantastické, málokto by uhádol, z čoho sú.

    Pšenovo-figové guľky  - obrázok 8
  9. 9

    Variácia podľa @vierutt - Do základnej zmesi pridáme datle, rum a sušené slivky, obalíme v kokose.

Diskusia k receptu

danda3
@stacy Ďakujem, konečne niečo, čo si môžem dať bez výčitiek svedomia...:D:D:D
mracik9
super receptík,určite urobím,pšeno čaká na premieru
mesiar50
Si naozaj moc kreatívna.Zaslúžiš si 100 bodov.
Skopírujem do Kk.Vďaka
lusinkab
Tak toto sa mi velmi paci hlavne koli tym variaciam,ukladam do KK pseno som ani raz doma nemala takze vyskusam ho v tvojom recepte :-) krasny popis a fotky najviac sa mi paci ta v bode 7 :-)))))) PS;tvoja macicka je presne ako nasa Okanka na Slovensku :-)
vierutt
Perfektné! Pšeno používam, ale guľky by ma nenapadli ani náhodou! Preto vlastne chodím na Varechu ._D
slavka2012
Tento recept sa mi paci, originalny a zdravy (s tou cokoladou to bude iste cukat aj mna, a veru neviem, ci odolam :-); doteraz som zo psena robievala iba jahlovnik s marhulami, urcite vsak vyskusam tvoje gulky, ale asi z mensej davky :-).
mariaklara
Krásne si guličky položila do tých kuriatok, ukladám si recept, vďaka. Vyskúšam.
neposed
krasne, zdrave a este aj nepecene, no co viac si mozno priat. Dakujem za vyborny recept, velmi sa mi paci.
vierutt
@Danda , tak akurát som dorobila guľky podľa Tvojho receptu, ale použila som ďatle - pozostatok z Mikuláša a môžem Ti povedať, že chutia výborne. Pridala som trochu rumu a zomlela som aj trochu sušených sliviek, čo mi zostali v sáčku - asi 7 kusov a obaľovala som v kokose, ako si uviedla v recepte ďalšie možnosti.
danda3
♥Ďakujem vám všetkým za krásne komentáre, som rada, že sa vám takáto netradičná úprava guliek páči.♥
Milá @vierutt , ani nevieš, ako si ma veľmi potešila, že si vyskúšala. Ďakujem a dopíšem do receptu Tvoju variáciu pre inšpiráciu ostatným. Ešte raz ďakujem.♥♥♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia