Ražniči - tak ako chutí u nás fotorecept

elysa - fotkaelysa, 24. marca 2013
Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept)
Foto: elysa

U nás doma,keď sa povie ražniči,tak to znamená- bravčové mäsko,klobáska, slanina a cibuľa. Ale ja si mäso dávam večer pred pečením do marinády.

6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 pár
Marináda:
3 PL
3 PL
3 PL
3 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky pochutiny na marinádu dáme do hrnca,alebo misy-v tej ho budeme marinovať.Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso nakrájame na kocky.Nie moc malé,také asi 3,5x3,5 cm.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Marinádu dobre premiešame,vložíme mäso,zase dobre premiešame.Odložíme do chladničky do druhého dňa.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som si kocky mäsa orátala,mala som 44 ks. Nakrájala som toľko isto koliesok klobásky,kúskov slaninky a koliesok cibuľe-tej bolo viac,manžela to asi bavilo,musím ho častejšie pustiť do kuchyne:). Cibuľu vyberajte mänšiu,keď nakrájate kolieska,tak aby mali podobný priemer ako všetko čo je pripravené. Všetko má hrúbku asi 5-6 mm.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko striedavo napichujeme na ihly na ražniči.Mne vyšlo 7 ihiel. Ražníky uložíme na plech na pečenie, marinádu čo zostala v hrnci dáme medzi ražniči, aj kolieska cibuľe,ktoré zostali, podlejeme vodou,prikryjeme druhým plechom,alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po pol hodine mäso vyberieme,ražniči popretáčame,popodlievame výpekom,nadýchame sa skvelej vône slovenskej kuchyne. Zase prikryjeme a dáme piecť.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po ďaľšej polhodine mäso vyberieme z rúry,popretáčame,ak treba podlejeme vodou, vidličkou pichneme do kocky mäsa,ak je mäkké,tak už necháme odokryté dopiecť.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s dusenou ryžou na cibuľke a zeleninovým šalátom,čalamádou a podobne.

    Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

aamm
je to veľmi lákavé, budeme mať cez týždeň obed
frezia68
Veľmi pekne upravené ražniči.Nenapadlo ma počítať kúsky mäsa a podľa toho presne aj ostatné,lebo vždy improvizujem...tu pridám,tam uberiem....,ale to Tvoje je "ako by ich jedna mater mala " :-)
alena45
u nás sa toto robieva len pri grilovačkách. Mäso tiež naložím, a zvykneme ho predpiecť, aby bolo urobené domäkka. No ale takto to vyzerá naozaj skvele ! Rozmýšľam, kde mám tie ihly...
1x hubata
manya
vďaka za pripomenutie, už som dávno nerobila, naposledy som kombinovala z bravčovej panenky, mäsiar zabudol vyrezať z karé, mala som taký 15 cm kúsok, s kuracím stehnom,tiež som marinovala, pre dvoch to stačilo, cibuľku dávam šalotku a prekrajujem na polovicu, pečená u nás ide o grilovanej ani nehovorím
ariela6
parada hned by som si dala aj ked mam dietu vždy ma hneva žaludok ale ukladam ked mi bude lepšie urobim to
kimlo
Nádhera! Hneď by som sa nechal pozvať... :-)
elysa
ďakujem "varecháči" moji chlapi majú radi dobrú slovenskú kuchyňu...:)) @izabella929 žiadna oslava,len nedeľný obed pre štyri osoby a to čo zostalo by asi tak pre Teba @kimlo bolo...:)) ale robila som už aj namiesto obložených chlebíkov na oslavu,po zjedení hostia priznali,že dúfali,že by tá vôňa mohla ísť od nás...
slavka2012
Waw, naozaj su krasne, priam citim ich vonu...pacia sa mi tvoje dlhe ihly, musim sa po takych obzriet. ukladam.
tassiedevil
áno, takto má vyzerať kvalitné slovenské jedlo....ja ich robím podobne ako tvoje,len dávam medzi to ešte zemiaky nakrájané na plátky a pečiem ich individuálne zabalené v alobale a pri konci otvorím obal a na chvílu ich zapečiem....
viera1
Praktická rada pre začiatočníkov:ihly a hlavne drevené špajle namočte do fľaše s olejom.Mäso sa nezapečie na špajlu a neskončí pri obede v susedovom tanieri...
1x ivabed
abdul
Skvostné jedlo. Ihly na mieru mám vyrobené, hody môžu začať.
elysa
@viera1 toto si mi mala dať vedieť pred pár rokmi,keď mi drevenné špajle zadierali do rúk-po jednom takomto varení na druhý deň viedla cesta do domácich potrieb pre ihly a odvtedy mám rúčky v poriadku a moji chlapci sú spokojní tiež,že mäso neskáče tam kam nemá, nebývaš Ty niekde oproti? :)))
viera1
No vidíš,rada nanič,ale možno niekomu pomôže.A bývam ďaleko (212km).
medovnicek
ražniči robievam, ale bez marinády, tento tvoj postup ma veľmi zaujal a recept si odkladám
elysa
@viera1 bývaš ďaleko,ale v akom krásnom meste...ďakujem všetkým za milé komenty...
mesiar50
Aj u mňa by chutilo,lebo to ražniči vyzerá naozaj
velmi chutne
vlado29
Elys,ražniči robievame detto tak isto,ešte napichávame aj zemiak k slaninke- má svoje miesto na ihle:), čas na počítanie kúskov mäsa nemáme, ale tú marinádu vyskúšame isto!!!
veronikazc
Elysa uz na pohlad krasne lakave a pri peceni ta vona - ked si pomyslim no uzas,idem masko nakrajat ...dakujem za receptik:-)

jack
Takže KONEČNE som sa dostala k tvojmu rp.Jedným slovom fajnotka.Kombinovala som s kuracimi vykostenými stehnami.A ostalo mi toho ešte dosť tak som napichala na drevene špajle ,obalila v trojobale,a pomaly vyprážala.Prílohu som zvolila šťuchané zemiaky;-) Ďakujem za skvelý receptík.Určite bude častejšie.


1x haji
robbi
pekný recept idem spravit marinadu a zajtra bude na obed mnam.
bebesk1980
Práve rozohrievam rúru, tento recept mi narobil chute :) Ďakujem za inšpiráciu!