Gaštanová roláda

ajdenaa - bez fotkyajdenaa, 24. marca 2013

Je rýchlo hotová, výborná ku káve.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
250 g
50 g
50 g
3 PL
50 g




Postup

  1. 1

    V dvoch miskách si vytvoríme 2 plnky. 1 BB keksy rozmrvíme v mixéri, presypeme do misky, pridáme k nim 125 g masla, 1 gaštanové pyré, cukor podľa chuti, do prvej plnky pridáme kakao a orechy )podľa chuti.

  2. 2

    V druhej miske postup zopakujeme. Len vytvárame bledú plnku, čiže nedáme kakao, ale pridáme kokos. Zmesy v obidvoch miskách vymiesime zvlášť. Z tohto množštva vyrobíme dve roládky.

  3. 3

    Na potravinársku fóliu si položíme valček z lovice kakaovej hmoty, postupne si ho posýpame práškovým cukrom a vyľkáme na tenučkú placku. Mala by mať tvar obdĺžnika. To isté urobíme z polovice bledej hmoty, ale na druhej potravinárskej fólii. Keď je aj tá do tenka vyvaľkaná, preložíme ju na kakaovú hmotu. Jemne pomocou fólie ich spolu stočíme do roládky, ostanú zabalené vo fólii, odložíme ich vychladnúť do chladničky. Tento istý postup zopakujeme s Druhou polovicou hmoty, čiže vytvoríme roládku.

Diskusia k receptu

staja
Veľmi zaujímavé a určite veľmi chutné, samé dobrotky - ukladám a vyskúšam.
denyany
toto vyskúšam, mám v mrazáku dve balenia g. pyré a už by ich bolo treba minúť a tento receptík sa mi celkom páči.
valeri
Máloktorý nepečený dezert sa mi páči, ale do tohto nejdú surové vajíčka, čo mi je sympatické. A gaštanové pyré majú doma radi všetci. Určite pri najbližšej príležitosti túto roládku urobím. Uladám, páči sa mi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia