Plnené prsia inak

dadajka - bez fotkydadajka, 31. marca 2013
Plnené prsia inak
Foto: dadajka

Mala som 3 ks kuracích pŕs a potrebu navariť obed i večeru pre 3 osoby v jednom, ... a vyšlo to. Plnila som tým, Zobraziť celý popisMala som 3 ks kuracích pŕs a potrebu navariť obed i večeru pre 3 osoby v jednom, ... a vyšlo to. Plnila som tým, čo som doma mala a keďže nakupujem aj lepšejšie jedlá, tak výsledok bol zaujímavý a chutný.

5
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1/2 téglik
3-4 ks
3 ks
150 g
1 strúčik
príloha:




Postup

  1. 1

    Predpríprava: Prsia po šírke a v polovici ich hrúbky narezať, nie prerezať úplne- zastaviť cca 1,5 cm od konca= aby to šlo roztvoriť. Takto vznikne veľký rezeň. Vložiť do sáčku (popr. len prekryť) a vyklepať na 0,5 cm. Špenátové listy spariť vriacou vodou. Cesnak na tenké pásiky, či kocočky nasekať. Sušené paradajky nakrájať na drobno. Schwarzv. šunku natrhať (nakrájať, popr. dať celý plát či dva).

  2. 2

    a) Natrieť vrstvou cottage cheese, b) položiť Schwarzvaldskú šunku, c) prekryť celú plochu špenátovými listami a posypať kúskami cesnaku, d) položiť pokrájané sušené paradajky.

  3. 3

    Navrstvené prso zvynúť do rolky a spojiť "ihlami", popr. niťou ..., ako komu vyhovuje. Vložiť do maslom poliatej zapekacej misy, následnej povrchovo jemne osoliť a okoreniť. Soľ povolí šťavu z mäsa a tak sa to bude mat v čom piecť, t.j. netreba polievať ... ale radšej si to odsledujte. Prekryť alobalom a vložiť do vyhriatej teplovzdušnej rúry na 220 C. Dĺžku pečenia som si neodsledovala. Roládky som nakrájala na 2 cm plátky a bolo ich dostatok aj na večeru. Spojenie chutí je výborné- šunka pustí akoby údenú chuť, paradajky takú kyslastú a špenát s cesnakom to neutralizuje. Celé je to ohromne šťavnaté vďaka cottage cheese.

  4. 4

    Naraz s mäsom som dávala piecť na masle posolené plátky zemiakov, na spodok rúry, a boli skôr ako mäso vytiahnuté. ... ryža bola na večer. Ďalšou prílohou bol grilovaný baklažán a cukina ( na 0,5 cm pláty nakrájané) a Insalatissime šalát (niečo podobné rukole) s panenským oliv. olejom a balsamicom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia