Kokosová polievka

mirkatarby - fotkamirkatarby, 4. apríla 2013

Kedže vačšina exotických jedál si vyžaduje často ingrediencie,ktoré sú u nás ťažko dostupné,preto som túto polievku upravila na slovenské podmienky a už ju varievam Zobraziť celý popisKedže vačšina exotických jedál si vyžaduje často ingrediencie,ktoré sú u nás ťažko dostupné,preto som túto polievku upravila na slovenské podmienky a už ju varievam dosť dlho.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 malá plechovka
3 strúčiky
400 ml
1 ks
0,5 čl
0,5 čl
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia dáme do hrnca a zalejeme 2 litrami vody,osolíme a dáme variť.Pridáme zeleninový bujón,mletý koriander, zázvor a pretlačený cesnak a varíme asi pol hodiny kým nie je mäso hotové.

  2. 2

    Potom mäso vyberieme.Vývar prelejeme cez sito (nemusíme),dáme na sporák a pridáme huby.Ja som mala lesné mrazené,pridala som jeden pohár.Necháme variť ešte asi 10 minút kým sa neuvaria huby.

  3. 3

    Pridáme po lyžici z každej omáčky,kokosové mlieko, limetovú šťavu a kukuricu.Čerstvý koriander narežeme a pridáme do polievky.Necháme prevrieť.Nakoniec pridáme pokrájané prsia a dochutíme.

Diskusia k receptu

izabella929
Veľmi zaujímavé suroviny obsahuje tvoja polievočka.-))chuť musí byť veľmi exotická.-)
používateľ nemá avatar
ixi
ixi
Zaujímava ale chutná až som prekvapená.
dajanka
Podobnu som jedla s thajskej restauracii,len tam bolo viac zeleniny.Bola vyborna.Skusim aj tu tvoju,ukladam do kk.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia