Rýchly kompótový koláč

juliana - fotkajuliana, 8. apríla 2013

Tento koláč pečiem často, lebo ho mám hotový za 30 - 40 minút aj s prípravou. Pokým sa mi rozohreje rúra, spracovanú masu mám Zobraziť celý popisTento koláč pečiem často, lebo ho mám hotový za 30 - 40 minút aj s prípravou. Pokým sa mi rozohreje rúra, spracovanú masu mám hotovú, iba vylejem na plech a za 35-40 minút ho už krájam a je mňam! Toto radím hlavne zamestnaným gazdinkám.

40
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 celý pohár
300 g
200 g
2 ks
1 dcl
1 ČL
1 ks
1 PL
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Zapnem si rúru a dám na 180 stupňov C. Pokým sa rúra rozohreje, do misy vylejem hocijaký kompót aj so šťavou (najlepší je slivkový). Keď mám kompót marhuľový, alebo hruškový, tak ovocie pokrájam.

  2. 2

    Potom pridám múku, práškový cukor, vanilku, sódu, celé vajcia, olej, kakao a iba zamiešam vareškou. No ja to miešam rukou. Zostane Vám taká "brečka" - há-há, ale nezúfajte. Do tejto masy dávam posekané orechy a keď mám, tak aj hrozienka, želé cukríky a pod.

  3. 3

    Túto masu vylejem na vymastený a múkou posypaný plech a pečiem 25 minút. Po upečení môžete, ale nemusíte - natrieť džemom a posypať kokosom, alebo čokoládovou polevou. U nás koláče rýchlo miznú aj bez posýpky a polevy.

Diskusia k receptu

ubka
súhlasím s Tebou, ja robievam s marhuľovým kompótom, nám najviac taký chutí...
juliana
@ubka , ja si zberám také recepty na rýchly spôsob - ak máš nejaký odskúšaný, pošli...
micanela
výborne, žiadne maslové plnky - toto je presne recept pre mňa
janealli
Pekávala som tento koláčik v minulosti, keď som každý týždeň balila svoje deti na internáty a obmieňala som ho s inými ovocnými, ktoré sa narýchlo urobia. Teraz som ho už pár rokov nepiekla, ďakujem za pripomenutie!
juliana
@gordonko , Ty si z Nitry? Kto z okolia príde na to stretko? Ja sa teším, že získam nových priateľov.
mesiar50
Mne sa to pozdáva velmi.Recept skopírovaný do Kk.
Vďaka
radost
veru tak-rýchle a dobré...my desaťročia s egrešovým kompotom-celý pohár-ostatné rovnako...aspoň takto kompot zužitkujem-myslím-egrešový...a ešte do ryžového nákypu...:-)
radost
@ancicka
ozaj tam nedávaš vajíčka?bo koláče tohoto typu mávajú v receptoch -dve vajíčka...čo ho drží "vkope"..??..zasa prší-včera bol deň =boží dar =...:-))
noma111
súhlasím je to veľmi rýchly koláč ,moje vnúčence ho majú radi a hovoria mu papanica pre sliepky pretože keď sa zamieša vyzerá to na vyhodenie :-)
juliana
@ancicka , Idú tam dve celé vajíčka. Nech Ťa neprekvapí, že to bude tekuté, ako hovorí "noma111" na vyhodenie. No po upečení je to mňam!
juliana
@radost , v týchto dňoch tento koláč bude piecť častejšie, aby som minula staršie kompóty, lebo sa už teším na zaváranie - ak bude čo...
radost
@juliana
ja som sa pýtala-či dáva @ancicka vajíčka-bo v tom koláči-čo dala link-nie sú...ja-tak ako ty-dávam dve...
veru-ktovie-ako sa bude vyvíjať náš dôchodcovský rok na záhrade...ked jar nie a nie sa zobudiť zo zimného spánku...tak-nemiň všetko-počkaj..:-)))
lenickach
Dnes som ho skusala a ked som do nho dala gumovych medvedikov, straaasne tazko sa 'oddeloval' od plechu..:(
machalica
koláčik som dnes upiekla,je výborný aj bez gum.medvedíkov.Ja som dala o 100g menej cukru.Veď aj kompót je dosť sladký.Dík za recept
babinka
@radost (9.4.2013 09:07)

Aj ja mam recept nez vajicok a je chutny - vzdy sa podari… pekavam ho manzelovi teraz jedenkrat tyzdene 😇




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia