Banánovo-ananásový koláč

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 29. apríla 2013

Do koláča nejde žiadna múka, vajcia, cukor ani mlieko. Ak niekto nemôže oriešky, kľudne môže použiť len viac semiačok alebo pridať pohánku.

10 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
6 ks
2 šálky
1 šálka
1 ks




Postup

  1. 1

    Oriešky a semiačka spolu so sušeným ovocím a jedným banánom rozmixujeme a zmes stierkou natlačíme do vopred olejom vymasteného plechu. Dáme piecť asi na 180 stupňov.

  2. 2

    Medzitým si očistíme a na kolieska nakrájame ananás. V miske si rozmixujeme zvyšné banány so šťavou z citróna.

  3. 3

    Asi po desiatich minútach korpus vytiahneme, poukladáme naň plátky ananásu a zalejeme banánovým krémom. ďalej pečieme pokiaľ sa navrchu nespraví skaramelizovaná kôrka. Necháme vychladnúť a môžme podávať.

Diskusia k receptu

jamarlen
krása,to zloženie je iste skvelé, len škoda, že si nepomenovala , aké semienka si pridala. piecť banány mi nie je tak proti mysli, ale ananás ma trochu zamrzel - veď v ňom je toľlo vitamínov, no množstvo ľudí pozná skôr kompót, tak som sa upokojil.. a nakoniec, veď ho tam ani nemusím dať, postačí aj banánová pena...do "cesta" na spodku si nepridávala avokádo?
proste0monika
dávala som ľan, sezam a slnečnicu s vlašskými orechami =) ananás som čerstvý nejedla velmi dlho a ako som ho dnes ochutnala začali ma páliť ústa, ale takto upečený bol fajn =D bohužial vitamíny musím získať inde =D avokádo som doma nemala, takže nie, je tam banán aby to bolo tak krémovejšie =) a keby som mala doma kokos, určite tam dám aj ten




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia