Zelerová limonáda

eldina - fotkaeldina, 13. mája 2013
Zelerová limonáda
Foto: eldina

netreba sa báť, chuť je fantastická a dokonca pomáha aj znižovať cholesterol..:).../a niečo iné zvyšovať/..:)

5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1/2 šálky
2 - 3 PL
600 ml




Postup

  1. 1

    do mixéra pridať nastrúhaný celer, šťavu z citróna, med a vodu.../prípadne, ak si niektorí pamätáte z mojich vlaňajších limonád-aj petržlenovú vňať/-dobre rozmixovať a scediť...podávať s ľadom a aj nejakou "bylinkou"-mäta, medovka a pod..celer vynikajúco účinkuje proti vysokému cholesterolu.

  2. 2

    okrem toho pomáha pri chudnutí, lebo viete ako je to-keď máte hlad, treba si povedať :" nie som hladná/ý , som smädná/ý "...:))

Diskusia k receptu

laurika1
Mňam zdravučké a chutné :) Len sa chcem spýtať, ako sa robí hentaký modrý ľad ? :D
eldina
@laurika1 "hentaký modrý ľad" sa kúpi v domácich potrebách...:) je to z plastu/silikonu?/ a v tom je nejaká náplň..to dávaš do mrazničky a máš to doživotne...:) páči sa mi na tom, že sa to nerozpúšťa-teda ti to nepančuje nápoj, len to chladí..:)
nonna
Výborné! Ja by som to ani necedila, ale pila také, aké je. Ukladám do KK!
izabella929
Eldinuška, tak sa teda nebudeme báť a veru vyskúšame tvoje limonádky.)))..a nebudem potom náhaňať po ulici mužov???)))))))))
eldina
@izabella929 @angast Izi, to nám, samozrejme oznámi angast-ako sa cíííítil, či jeho životná družka mi sem bude vypisovať hanlivé komenty, v štýle"Eldina!!!takéto už nieee!!"..:)))..ostáva len dúfať, že nebudeme naháňať toalety..:)
kimlo
Neviem či to znižuje cholesterol, ale kedysi kolovali také povery že to čosi zvyšuje, ale už nepamätám čo... asi pamäť... :-)
margaretka28
Ja doma môjmu stále vysvetľujem, na čo všetko má taký zeler pozitívne účinky a nechce si dať povedať a stále odmieta všetko so zelerom, mne sa tá limonáda páči, ale keby som mu ju ponúkla, aj tak by mi povedal, že chce radšej pivo:-)
izabella929
haha, no vidíš,,,ako by som to bola tušila, že nám ten zelerový nápoj neponúkaš len tak...))beťárica...no počkaj!!!!Eldina...
eldina
@mariamka povedz mužovi, že aj pivo je už s pomarančom či citronom..:) tak prečo nie s celerom?..:)
eldina
@izabella929 Izuška, ved vieš, že všetky moje recepty sa týkajú nejakých pôžitkov..tak aj tento..:) ale @angast môže byť tester...dá nám isto iste vedieť- ako ho poznám, aj obrázok pridá k odpovedi..:)
angast
čóóóóóóó ??? Obrázok ???? Eldinka !!!
eldina
@angast pozri, ked niekto mohol pridať obrázok pri mojom recepte "účinky domáceho jogurtu"-tak ty môžeš pridať obrázok" účinky celerovej limonády"..:)
angast
a čo tak poradiť kimlovi tento nápoj. Aspoň by si oživil pamäť.
Má také tušenie že to niečo zvyšuje , ale nevie čo ?
eldina
@angast ak aj @kimlo nebude mať lepšiu pamäť, aspoň zistí, na vlastnej koži, na čo je dobrý celer...:).../a aj cholesterol si upraví/..:) nuž a ked nič iné-aspoň pitný režim dodrží..
aszabka
Dala by som si čosi takéto zdravé a netradičné..veľa ľudí ospevuje zeler, škoda, že naň mám alergiu..toľko šalátov by som si z neho urobila :(
sisuk
@aszabka aj ja mám elergiu+astmu, vždy som sa bála zeleru, priam som sa mu vyhýbala... Raz som neodolala - zbaštila som hádam pol kila zelerového šalátu s medom a orechami... Trpla som, čakala astmatický záchvat a nič... Asi sa ho už moje telo rozhodlo tolerovať. Zeler môžem aj 3 krát do týždňa
Určite vyskúšam aj limonádu

aszabka
Sisuk, bohužiaľ, mne sa toto stalo pred mesiacom, dovtedy mi ani nenapadlo použiť surový zeler v jedlách, akosi sa mi bridil..čo čert nechcel, prišiel astmatický záchvat a pol hlavy zeleru vyšlo navnivoč..nuž ale keď to nejde, tak to nejde, robím si iné šaláty a basta fidli :) je ich tu nesmierne množstvo na výber..
sisuk
@aszabka tak to radšej nejaký čas neskúšaj! Veď je tu naozaj veľa receptov na zdravé a chutné šaláty, nápoje, jedlá... Len si vybrať... A nevzdávaj to, niekedy aj alergia môže "zmiznúť" tak rýchle ako prišla...
jakamaka
Toto tiež vyskúšam... Takéto šťavičky môžem... Pri chudnutí používam pri náhlom hlade rajčinovú šťavu -na tento účel si jej vždy v sezóne urobím dostatok, lebo sa poznám.. po zime vždy príde obdobie, že sa nemôžem pozerať do zrkadla :):):) A tak vďaka za tip na zmenu, už sa mi tie rajčiny začínajú prejedať :):):):)
jakamaka
Aj na pizzu dávam hodne pretlaku.. ale teraz pizzu nerobím - začala som s oddelenou stravou a tak delím a delím...:):):):)
eldina
@jakamaka Kami, ked už delíš-na dietu najlepšie zaberie, ked všetko svoje jedlo "podelíš" iným..:)
jakamaka
:):):):) Tak to máš pravdu...:):) Ako prvé som prestala piecť...a už len strúham, krájam, mixujem zeleninu, pijem šťavy, miešam semienka... uvidím koľko to vydržím :):):) pred pár rokmi som to vydržala 4 mesiace...Mladosť mi to síce nevráti :):):) ale snáď sa o nejaký čas budem môcť pozrieť v zrkadle na štíhlejšiu postavu :):):):):)
jakamaka
Viem, len najhoršie je to kombinovať s varením pre ostatných v rodine...vždy si sebe oddeliť a inak prekombinovať.. ale keď si človek zvykne, tak to ide... len vždy zlyhám pri oslavách a rodinných akciách :):):):):)
vierutt
@eldina , zeler máme veľmi radi, tento Tvoj elixír je jednoduchý ale vyzerá, že je výborne osviežujúci.
@jakamaka , aj ja :-), ale vždy si poviem, že nikto nie je stopercentný!
Ale inak bežne s tým nemám žiadny problém. Dokonca ani na tých oslavách - ale záleží na tom, čo hostiteľ ponúkne - či sa dá deliť, alebo nedá. Horšie je to pri torte, koláčiku a tak.
eldina
@vierutt tak skús takýto "drink", "pachuť" zamiešaj s nejakým ovocím a napíš, či chutilo..:)
matilda143
Tak ja som to riskla a skúsila ten zeler má dosť fádnu chuť vypila sa je to zaujímavá chuť, ale moje osadenstvo neoslovila.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia