Mokka rezy

aleana - fotkaaleana, 25. mája 2013
Mokka rezy
Foto: aleana

Tento recept som našla na stránke http://dolcevita.blog.cz/0903/moka-dort-nasi-babicky. Zaujal ma a rozhodla som sa,že ho musím vyskúšať. A oplatilo sa-je vynikajúci.Vyskúšajte aj vy,nebudete ľutovať!

45 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
210 g
210 g
7 ks
Náplň:
150 g
150 g
3 ks
 alebo vanilkový cukor
3 PL veľmi silná




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme strúhané mandle a sneh zo 7 bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm vymazanej maslom a vysypanej múkou. (Ja som použila menší štvorhranný plech s rozmermi 32x22 cm a vyložila som si ho papierom na pečenie.) Rúru si vyhrejeme na 170´C a pečieme približne 45 min.

  2. 2

    Na krém vyšľaháme maslo a postupne pridáme cukor,žĺtky a vanilku. Šľaháme tak dlho,až je krém jemný a pekne sa pení. Po kvapkách pridáme kávu. (Žĺtky je možné šľahať aj nad parou.)

  3. 3

    Upečený korpus rozrežeme (buď pozdĺžne alebo priečne-podľa toho,aký vysoký korpus vám vyrastie,ja som rozrezala pozdĺžne), potrieme polovicou krému a priložíme druhú časť korpusu. Zvyšok krému natrieme na povrch. Ja som ešte pridala postrúhanú čokoládu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sovka62
Keďže bez múky, mohli by ho aj celiatici, asi by si mala pridať tag.
denyany
naozaj vyzerá pekne a isto je aj vynikajúci, vyskúšam.
aleana
@sovka uz som pridala tag.Najprv som nevidela moznost zaskrtnut priamo tento typ,teda bez muky,az neskor mi napadlo rozkliknut moznost Zdravie a diety a tam som to nasla.
aleana
@Elisticka (2.1.2017 12:31)

Teší ma, že sa ti recept páči :-) nech sa ti podarí a chutí!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia