Zemiakové dolky s lekvárom

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010

Suroviny

300 g
150 g
1 ks
1 ks
20 g
100 ml
100 g
1 téglik




Postup

  1. 1

    Z droždia, trochy mlieka a časti múky urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, mliekom, vajcom, žĺtkom, soľou a kváskom a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Potom ho rozvaľkáme na 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme kolieska. Tie potom vo vrstve oleja osmažíme z oboch strán dozlata.

  3. 3

    Potom ich potrieme lekvárom, ozdobíme šľahačkou a podávame.

Diskusia k receptu

Vymazať
brigita
Dolky mám rada potreté slivkovým lekvárom a poypané mletými orechmi, ale tieto určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia