Marinovaný tempeh

peta5 - fotkapeta5, 7. júna 2013
Marinovaný tempeh
Foto: peta5

Tempeh ako ho robím ja. Len tak s pečenými zemiakmi. Vypadá to trošku sucho, takto jednofarebene a bez omáčky, ale nie je.

Suroviny

400 g
200 ml
100 ml
4 PL
1 PL
1 ČL (alebo škorica)
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetko potrebné na marinádu. Tempeh si nakrájame na plátky hrubé asi tak 1cm.

    Marinovaný tempeh - obrázok 1
  2. 2

    Namiešame marinádu.

    Marinovaný tempeh - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájaný Tempeh do marinády dôkladne namočíme a dáme do chladničky minimálne na hodinu.

    Marinovaný tempeh - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky si očistíme, umyjeme pokrájame na kocky a dáme piecť do oleja do ktorého sme tesne pred zemiakmi pridali soľ, papriku a rascu. Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme zapekať, občas pomiešame.

    Marinovaný tempeh - obrázok 4
  5. 5

    Tempeh si opečieme na panvici z každej strany tak dve minúty. Pozor aby sa nespálil. Dáme na tanier, pokvapkáme pomarančovou šťavou.

    Marinovaný tempeh - obrázok 5

Diskusia k receptu

xnikix
Tvoj recept vyzera vazne mnamkovo :) uz dlhsiu dobu chcem tempeh vyskusat no potrebovala by som ale pporadit kde ho kupit.. v zdravych obchodoch som nasla len udeny alebo uz vysmazeny. (Pisem bez diakritiky lebo som na mobile :) )
peta5
@xnikix : ahoj neviem kde ho u nás zoženieš, určite sa nejake stránky nájdu kde ho majú v ponuke aj neupravený. ja žijem v nemecku a objednávam si ho až z holandu.
@ariela6 : tempeh je fermentovaná sója (sójové bôby), je to najzdravší spôsob konzumácie sóje.
evanaaa
Myslím, že o majú v Kauflande, osobitný regál, a v ňom sójové a iné pod. produkty, aj tempeh, medzi regálom s jogurtmi a majolkami.
tornadolue
@xnikix ja som nasla v bio obchodoch ja ten neupraveny, mozno ho prave mali vypredany :) Ale ten udeny odporucam, iny nekupujem. Natural mi vobec nechuti, ale je pravda, ze som ho nechutnala namarinovany...ale ak mu dam este raz sancu, budem ho marinovat radsej celu noc.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia