Žihľavová kúra na zlepšenie vlasov

eldina - fotkaeldina, 12. júna 2013
Žihľavová kúra na zlepšenie vlasov
Foto: eldina

Žihľavová kúra na zlepšenie kvality vlasov.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Za hrsť listov čerstvej alebo sušenej žihľavy dať do 5L vriacej vody

  2. 2

    Vypnúť a nechať cca 15 min lúhovať

  3. 3

    Potom scedíme a opláchneme tým už predtým umyté vlasy

Diskusia k receptu

rea1
ale pozor! dlhodobejším používaním žihľavy vlasy výrazne tmavnú. takže - nič pre prirodzené blondínky. mám to odskúšané na dcére, vlasy krásne, husté ale z pôvodnej nežnej orieškovej blond je intenzívna bruneta.
irenaw
presne tak, mama chystala 2x kamilky, 1x žihľavu... :-) nepoznáte niekto bylinku pre ryšavky?
eldina
@mariamka je to môj recept, z témy o žihľave, len ma poprosili, či to môžu rozdeliť, nakoľko zavádzajú novú rubriku "Bylinky", tak to chceli/chcú dať...vidíš podľa meno pri foto..:)
mariamka
@eldynka viem ze je tvoj, aj mas nick pod fotkou, ved len ty mas patent na bylinky :) ja len ze sa to tu nekorektne sprava v posl. dobe..
eldina
@mariamka aha, tak o tom nič neviem...so mnou admini slušne komunikujú a v diskusiách / u mňa/ našťastie tiež nie sú "vrtáci"..:)
mariamka
nie admini :)) ale Varecha ako stranka :)) aby nedoslo k nedorozumeniu, .. este aj meno som ti spotvorila @eldinka :))
eldina
@ mariamka mne aj ked spotvoríš-tak mi príde notifikácia, nemusíš mi dávať @ a dokonca ani meno...:) len keby si písala z mojej diskusie iným, im musíš dať..
tomas
@mariamka chyba s nickom je opravená, skúšali sme "oddeliť časť receptu od pôvodného".
tomas
v diskusiách nemení nicky, zobrazí ich tak, ako sú napísané.
tomas
@rea1 ak dlhodobým používaním žihľavy tmavnú vlasy, tak to by sa logicky dalo potom použiť proti šediveniu vlasov, či?
babidka
@tomas :-) Nie , nie je to mozne :-)) Zihlava iba " posilni" povodnu farbu vlasov .Ale sedive vlasy su vlastne bez farby...laicky povedane .
marianne
@irenka na rysavky som citala bud vyvarene skorupky z gastanov alebo vlasskych orechov...oplachnut vlasy vyvarom z nich...alebo henu si neskusala?
havino
ja som sa tešila, ked som zbadala názov šampon, že @eldinka naozaj vymyslela,vynašla žihľavový šampon, čo bude ale peniť a umývať a tod ho žihľavová kúra, preliv?! @tomas to premenujte, ked ste jej to vytrhli z kontextu o žihľave. Inak je to naozaj osvedčená a výborná kúra, pomáha, mne osobne pomohla.
eldina
@havino radšej sa ani nejdem pozrieť, čo mi urobili z mojich ťažko vytvorených článkov..:) tiež som dnes nechápala, ked mi začali chodiť notifikácie na "žihľavový šampón"..:)
mirusia
Žihľava je aj u mňa osvedčený prostriedok na pevné vlasy. Len bacha, ak to používam často, tak sú z nich tvrdé suché dráty. Tak raz dva krát za mesiac si ju dávam na posilnenie. A ešte jedna vec, nesmiem si ju dať na pokožku hlavy - vysuší ju a potom mám lupiny ktorých sa ťažko zbavujem
frezia68
V záhrade niekedy dávno rástla ako burina a veru sme používali :-) .Chcela som vrkoče,ale boli len také "myšie chvostíky",takže ostal len krátky strih,tu ani žihľava nepomohla :-)))
používateľ nemá avatar
mb
mb
toto vyskusam, lebo sa mi zda, ze sa mi dviha celo :) a musim povedat, ze moj svokor takyto zihlavovy "sampon" pouziva dlho a na svoj vek ma vlasy super.
ja pouzivam zihlavovy DIXI sampon, ale uz ani ten nie to co byval kedysi.
irenaw
@mariamka to nie, moje bejby je gaštanko, pre mňa je ten kamilkový... @afataga ja to navrhnem, len či mi dieťa nedá obklad ;-) ... @tomas možno šedivé budú po prelive zelené, keď nemajú vlastný pigment :-D @marianne toto mi asi skôr prejde a k šupkám z orechov sa viem dostať :-) @mb možno nevychádzaš z údivu, na to žihľava nepomôže... ;-)))
mesiar50
Som zvedavý či budem mať po tej kúre také pekné vlasy ako ty!Ale keď nie ...tak ťa bonznem adminovi.
mirkamt
Už je vedľa rubriky Recepty aj nová rubrika Bylinky :-)
annaola
@bbirribbom harmancek alebo citron je na zosvetlenie.Kamaratka akurat testuje tu citronovu stavu , lebo je tehotna a nechce pouzivat odfarbovac a hovori, ze po tyzdni pouzivania ma o trocha svetlejsie vlasy.
domci4
Pre ryšavky je vhodná henna :) a na zosvetlenie vláskov medový zábal alebo citron zmiešaný s jablkovým octom a byť na slniečku :)
mamajulia
MNE po porode zacali vypadavat velmi vlasy,mam velmi suchu a podrazdu pokozku pokozku hlavy(hlavne v zime)...po par pouziti zihlavoveho odvaru sa to zlepsilo...zazracna bylinka, ktora rastie skoro vsade ;)
jayro
Matcha je druh zeleného čaju, ktorý vznikol pred viac ako 800 rokmi. Zo začiatku ho používali hlavne budhistickí majstri a samurajovia a až pred nedávnom sa začal konzumovať aj v Európe. Čerstvé čajové lístky sa rozomelú na jemný prášok a výsledkom je pozoruhodne zelená farba s úžasnou chuťou a výnimočnou arómou. Čaj Matcha obsahuje unikátne katechíny a aminokyseliny. Viac o Matcha čaji v našom E-shope:  matchatea.sk?a_aid=5313482b46d4c&a_bid=6c2558be
leona98
Po zihlave vlasy skutocne rastu, su pevnejsie, ale moje su potom aj dost suchsie. Preto treba nezabudat na kondicionery a masky. Pouzivam kondicioner od Nanogenu a miesto masky si robim zabal zo sipkoveho oleja. Pekne vyzivi konceky.