Zmrzlinová torta 4v1 fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 27. júna 2013
Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept)
Foto: mariamka

Niečo chladné osviežujúce na horúce letné dni (aj keď teraz práve nie sú, ale verím, že ešte prídu). Niekoľko zmrzlín už tu je, ja Zobraziť celý popisNiečo chladné osviežujúce na horúce letné dni (aj keď teraz práve nie sú, ale verím, že ešte prídu). Niekoľko zmrzlín už tu je, ja som pospájala chute, ktoré máme radi.

Suroviny

Základ:
550 - 580 ml
1 ks
Sušienky:
1 balíček
1 balíček
1 balíček
Ďalšie suroviny:
100 g
100 g
3 - 4 ČL
5 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Suroviny: šľahačky, vanilkový cukor, BeBe a Marína keksy.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené príchute: rozpustná káva, podrvené pistácie, postrúhaná alebo na hrubšie rozmixovaná horká čokoláda a popučené jahody. Ako prvé som vyšľahala šľahačku s vanilkovým cukrom a rozdelila do štyroch misiek. Každú časť som ochutila inou príchuťou. Sladkosť si regulujte podľa seba, ja som sladila minimálne.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dno vhodnej plastovej nádoby uložíme prvú vrstu keksíkov, ja som dala Marína. Na ňu prišla čokoládová vrstva.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bledé BeBe keksy, na to pistáciová vrstva.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opäť bledé BeBe a kávová vrstva. Tú som ešte ochutila troškou škorice.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tmavé BeBe, na ne jahodová šľahačka s kúskami jahôd. Navrch som nalámala a ledabolo pohádzala Marína keks.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V detaile, už len zakryjeme a dáme mraziť cca na 4 hodiny.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred vyklopením nádobu nachvíľu podržíme v teplej vode. Na vrch priložíme tácku, celé preklopíme a zase naspäť na inú tácku, aby navrchu bola jahodová vrstva so sušienkami. Samozrejme jednoduchšie by bolo celú misu vystlať fóliou a pohodlne vybrať, alebo použiť formu s odoberateľným dnom. Ja som si to takto sťažila, ale išlo to v pohode. Nakoniec, nemusíme ani vyklápať, môžeme ládovať rovno z misy :) Celá torta vyzerá takto.

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Navrch som iba nalámala čokoládu, fantázii pri dozdobení sa medze nekladú. Treba ju nechať trošku povoliť a môžete sa pustiť do mlsania, dobrú chuť :)

    Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

katkat
jezis maria ako to vydrzite tie styri hodiny kym sa to mrazi?:) mnam
anina6
no nech sa páči, len sa ponúknuť. super tortička.kk.
pusta
veľmi pekné, chutné a dobré.
prima nápad. šikuľka si.
veľmi sa mi páči :P
masa80
Už viem čo spravím detom ako odmenu za vysvedčenie, vdaka za inšpiráciu.
mariamka
dakujem vsetkym:)
som rada, ze sa torticka paci, ona aj chuti genialne, je pravda, ze bola zamrznuta na kamen ked som ju fotila, treba ju nechat povolit a aj susienky zmeknu ked zvlhnu, bebe aj marina su v tomto vdacne ze sa rychlo "napiju" ... mne chutili aj take zamrznute :)
havino
výborné, určite niečo podobné napodobním, super recept
mariamka
nic na tom nie je :) kazdy si tie chute vysklada ako chce, kde su deticky, urcite vynechate kavu (inak je tam vynikajuca) moze sa naradit Inkou alebo Vita .. podobne dalsie vrstvy, ine ovocie, sezonne, banan, vanilka kokos atd :)
malinka711
môžem sa spýtať, kde kupuješ nesolené pistácie, lebo ja ich neviem zohnať :( a samozrejme tortička sa nádherne podarila ;)
lusinkab
tak toto vyzera teda prudko jedle :-) mnam ty sikovnica jedna :-)
marianne
no co si to tu Ty @mariamka vykuzlila...?:-) mne sa s takymito dobrotami nechce parat,ale neodmietla by som...odlozim,keby som sa nahodou zrazila s amokom tvorivosti,sa to malo stava,ale obcas predsa:-))
mariamka
@marianne netrvalo to dlho a nie je s tym prakticky ziadna praca, vyslahas a skladas :) dlhsie mi trvalo tie fotky potom spajat a orezavat :)
@lusinkab dakujem, si mila, ale v sikovnosti mi mozes byt vzorom :)
pusta
@mariamka :D, presne ako vravíš, vkladanie fotiek je časovo nekonečne dlho, aj pracné.
tiež ma to zdržuuje.
afataga
no a kdy vydodas aj teplo k tomu? v takej kose na to nemam chut, pozriem sa zas na tie krasne fotky, ked bude teplo a nieco podobne upeciem :-) som rada, ze sa ti neminula ruzova pastelka, lebo to by si ani nebola ty :-)
mariamka
@afataga da sa jest, aj ked je takto, pekne vnutri, nohy v teple :))
mam taku pikosku, totiz do tej cokoladovej vrstvy som dala 3 mini-chilli papricky :D a hned v tom prvom reze na jednu syn narazil, jak mu teplo ostalo ! :D ale ty si das aspon 30 ako ta poznam :)
afataga
30 to si uz prehnala, staci 29 :-) inak cokolada s chilli je dobra kombinacia, mam odskusane
kika1212
krásne si napiekla. Jéééj, tá musí byť dobrá. A čokoláda+chilli? Čo sa ja tu všetko nedozviem...
irenaw
od utorka hlásia návrat leta a ja v lete radšej mrazím, ako pečiem, nechám sa inšpirovať ;-)
afataga
@kika1212 kvalitna horka cokolada nie je moc kaloricka a chilli podporuje travenie, takze je to dietne :-)
kika1212
dievčatá a chlapec, ste fajn. Povzbudili ste ma.Veď kalórie sa dajú aj inak spaľovať. Dnes idem na 50-tku môjmu bračekovi, predpokladám že sa budú stoly lámať a každá diéta je týraním sa pri pohľade na dobré jedlá, ktoré tu každý deň pridávate. Všetkým prajem pekný víkend. Užite si ho pri zmrzlinách, pohoriach a steakoch.
belo
Ako sa to presne ochucuje? Tie príchute tam len tak vmiešame? A čo tá čokoláda? Tú treba roztopiť alebo podrviť pred vmiešaním...?
mariamka
@belo ano vmiesame :) cokoladu podla toho ako chces,ci homogennu alebo s kuskami, ja som len podrvila na takom stolnom sekaci s nozom na hrubsie, chcela som tam tie kusky aby chrumali, ale moze sa postruhat, alebo roztopit v MW alebo nad parou, ostatne veci jednoducho vmiesas, kava sa rozpusti, jahodky vmiesat opatrne ak chces aby tam boli kusky, kazdu cast ochutnat a dosladit podla svojej chuti :) ides na to? tak drzim palce, nech sa vydari a nech chuti, uz aj pocasie zmrzlinke praje :)
mracik9
kde som bola,že som takú dobrotku prehliadla,super nápad,zajtra sa ide zháňať suroviny,už sa tešíííím :))
mariamka
@askadaniela to je prijemna sprava :) verim ze sa vydari a ze si pochutite! ake chute ste skombinovali? pred podavanim ju treba nechat povolit, aspon moja bola na kamen, tak nech vam nevyskoia mandle :) nezabudnnite pofotit, tesim sa :))
irenaw
tak milá moja, mne sa zmestili len tri vrstvy, ale to nič nemení na veci, že toto leto fičím na tejto torte :-))) ĎAKUJEM
mariamka
WOOOOW tomu vravim ked kura /precika/ sliepku :))) dokonalaa @iren ta sa teda vydarila !! tesim sa az mi slinky tecu :)))
irenaw
bolo to božské, kto by piekol koláče v tomto teple. namiesto kakaových bebe som dala rozmrvený čokoládový mafin a príchute som mala, višňa-čili, ríbezľa, čokoláda a káva. už nejdem o tom ďalej písať, lebo aj mne potečú a druhú porciu nesmiem (ale chcela by som :-D)
mariamka
som v uzasne ! to je taka pocta tomuto mojmu mimovolnemu napadu ,, velmi ma to tesi ,,, pomiesat, napatlat, zmrazit a si uzivat ,, moja rec ,, si frajerka @irenka :)
irenaw
mimovoľné nápady bývajú najlepšie, len dávaj ďalej :-) medzi nami, aj ma najviac bavia ;-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia