Dusené kuracie stehná s cibuľou

dada777 - fotkadada777, 27. júna 2013
Dusené kuracie stehná s cibuľou
Foto: dada777

Chutná a zdravá úprava kuracieho mäsa, cibuľa s kuracím mäsom dá jedlu dobrú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 - 4 ks
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Dno hrnca jemne potrieme olejom a prudko v ňom opečieme nasolené kuracie stehná. Po zatiahnutí mäsa pridáme trochu vody a stehná dusíme.

  2. 2

    Medzitým si cibule nakrájame na štrvtinky a tie narežeme na trošku hrubšie pásiky. Po 15 minútach dusenia k mäsu pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej dusíme do mäkka.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, vlejeme špaldovú múku a špaldové otruby rozmiešané v troche teplej vody. Necháme ešte krátko prejsť varom a môžeme podávať napr. s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

baboja
Tak toto jedlo je pre moju dcerku.Cibulu miluje na akykolvek sposob.Urcite vyskusam.
helca103
Veľmi rýchle a chutné jedlo,často robím mäsko na cibuli a čím viac tým lepšie - teda u nás určite :-)
michal81
Mozem len potvrdit. Cibula k dusenym kuracim noham (stehnam, stvrtiam, to je jedno)... je skvela vec. Dava kuracine lepsiu - sladkastu chut. Mam pocit, akoby po duseni bolo to kuracie maso viac stavnatejsie. Ja osobne, ale dusim kuracie stvrte / stehna, uz hodinu vopred "napalcovane", s korenim "kurca pecene" + posypane dodatocne este s granulovanym cesnakom. Ak nie je v zmienovanom komercnom koreni pridana sol, tak pochopitelne dosolujem kazdy kus masa osobitne. Je treba na obsah soli v koreni pozerat, kedze nie kazde "kurca pecene" ju obsahuje. Potom maso z vrchu "zapeciem" v oleji, po dobu cca 5 minut - na zvysenej teplote. Neda sa samozrejme presne napisat cas, tak ako sa pise tiez v tomto recepte - takze jednoducho povedane, az sa maso "zatiahne" - jednoducho to zalezi od velkosti masa. Potom kuracie stvrte / stehna otocim na opacnu stranu, zdroj tepla (plyn) stiahnem na minimum, pridam nakrajane kusy cibule (rozrezane na asi 1 cm hrube kusy celistvej cibule), zakryjem s pokryvkou... a uz len dusim po dobu cca 60 minut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia