Vegan kakaovo-čokoládová torta

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 10. júla 2013

Veľmi rada sa nechávam inšpirovať, tak bolo aj pri tomto recepte http://vegrecepty.wordpress.com/2013/07/07/vegansky-cokoladovy-dort-s-kuskusem/ Pri pohľade na tortu som slintala, dokúpila suroviny a "piekla" Zobraziť celý popisVeľmi rada sa nechávam inšpirovať, tak bolo aj pri tomto recepte http://vegrecepty.wordpress.com/2013/07/07/vegansky-cokoladovy-dort-s-kuskusem/ Pri pohľade na tortu som slintala, dokúpila suroviny a "piekla" som. Nie, nie, nemusíte sa pariť pri pečení, stačí pár minút pri varení ;-) Tak šup do toho :-)))

12
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Prvá vrstva:
1 hrnček
2,5 hrnčeka
1 hrnček
0,3 hrnčeka
0,3 ČL
Druhá vrstva:
200 ml
0,5 hrnčeka
100 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Na prvú vrstvu uvaríme všetko spolu v kastróli. Na vrstvu druhú varíme spolu mlieko s cukrom, do teplého pridáme na kúsky polámanú čokoládu, rozmiešame, a keď zmes bude horúca, vmiešame škrob a miešame do zhustnutia.

  2. 2

    Do tortovej formy dáme prvú vrstvu a druhú. Necháme vychladnúť a potom na noc do chladničky zachladiť. Myslím, že by bolo veľmi fajn na prvú vrstvu dať nejaké ovocie (maliny či čučoriedky) a potom zaliať čoko krémom.

  3. 3

    Dobrú chuť:-)

    Vegan kakaovo-čokoládová torta - obrázok 3
  4. 4

    TIP: Ak použijete ryžový kuskus, pochutnajú si aj celiatici :-)

Diskusia k receptu

marianne
aj mne sa paci...s kuskusom som este nepiekla..s psenom by mohol byt tiez vyborny..
egresik
Kuskus na sladko ma nikdy zatial neoslovil tak ako tento tvoj recept. Coskoro skusim a dam vediet. Ked ho robievam na slano iba ho zalejem rovnakym mnozstvom horucej vody a zakryjem...treba fakt varit? Asi kvoli kakau?
zuzananoskova
Ďakujem za milé komentáre. Egresik: určite je potrebné kuskus variť, pretože pomer kuskus - voda je vyšší ako len pri kuskuse na slano ;-) Kvôli kakau sa to nevarí, ale aby kuskus riadne zväčšil svoj objem :-) Túto tortu chutnalo 10 ľudí, z toho jedna, ktorá kuskus vôbec nemá rada. Nikto nevedel z čoho je, tipy boli krúpky či krupica. A všetkým "respondentom" chutiloooooo a boli milo prekvapení :-)
jamami78
zaujímavé, ja síce nie som vegan, ale zaujalo, lebo mam problém s klasickým mliekom:-)
notakja
Zaujimava torta. Ani mna este nenapadlo pouzit kus kus na sladky sposob. Vyzera velmi dobre!
zuzananoskova
Ďakujem pekne všetkým, dievčatá :-) Kiwinka: niektorá čokoláda vegan je a niektorá nie. Je potrebné čítať zloženie :-) Notakja: áno, je zaujímavá, mňa oslovila okamžite ;-) Kuskus je neutrálnej chuti, preto je možné pripraviť ho na rôzne spôsoby ;-)
zuzanka3007
Vyskusala som a mozem povedat, ze torticka bola uplne skvela a dokonca aj moja "nezdravo sa stravujuca" cast rodiny bola z nej uplne nadsena :) Dakujem za receptik
vrbovcjanka
@zuzananoskova , ked budem najblizsie robit kolac, tak to bude prave tento :-)) vyzera perfektne :-) Mohla by som podla Vas pouzit pseno miesto kus-kusu?
akrim
Zuzka, do prvej vrstvy ide aj škrob? Koľko lyžíc, v popise to nie je....
sasenqa
Vyzeral úchvatne, musela som ho vyskúšať hneď ako som uvidela...práve som ho dala do chladničky....ale podľa toho čo som chutnala "korpus" a aj krém, tak to bolo niečo famózne :3 Už sa teším až vychladne :) ďakujem za krásny receptík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia