Špagety Bolognese

lalotka - fotkalalotka, 20. júla 2013
Špagety Bolognese
Foto: lalotka

Špagety Bolognese milujem. Raz som videla v tv jednu reláciu o nich z tadiaľ som si vybrala veci a zložila som tento recept. Každý Zobraziť celý popisŠpagety Bolognese milujem. Raz som videla v tv jednu reláciu o nich z tadiaľ som si vybrala veci a zložila som tento recept. Každý raz keď ho robím prihodím niečo iné a vždy je to fantastické :-) Tento recept je taký aký je nevarí sa 3 hodiny varí sa do vtedy až kým nám zelenina nezmekne. Prosím varecháčou ak maj z týmto receptom problém nech si svoje nega.komenty nechajú pre seba. Viete ľudia si sem musia urobiť čas aby to sem nahádzali a vy aj keď ste to neskúsili znesiete pod čiernu zem!

4
porcie

Suroviny

500 g alebo bravčové
2
2
podľa potreby
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    do panvice si dáme olej a osmažíme cibuľku. Prihodíme masko osolíme ho a opečieme, keď je masko opečené tak hodíme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler/ malé kocky/. Dusíme pod pokrievkou. Očistíme si cesnak a pretlačíme alebo nastrúhame ho tam. Keď sa zeleninka trošku udusí podleje to vodou tak za malú šálku a pridáme pretlak / malí /. Ďalej varíme. Zatiaľ si sparíme paradajky a ošúpeme ich z kože. / zalejte horúcou vodou 2 paradajky chvíľku ich tam nechajte potom ich ošúpte/. Nakrájajte paradajky na kocky a hodte to do panvice k masku a zelenine. Varíme kým nemáme všetko maké. Dochutíme čerstvou bazalkou, korením, čili, vegetu / nemusí byť /. Masko v panvice by malo mať aj peknú šťavu nemalo by tam byt utopené ale tak akurát. Ak máte šťavy málo tak podlejte vodou a zasa dochute.

  2. 2

    K Bolognese omáčke sa hodia špagety ale aj iná cestoviny nie je zlá :-). Ja uvarím cestoviny v osolenej vode. A keď sú cestoviny hotové scedím ich ale tak aby nám voda z cestovín do niečoho stiekla nevylievajte ju!!! Potom porozdeľujem cestovinu a omáčku bolognese a ešte to trošku polejem z tou vodou z cestovín nelepia sa a ešte to dodá viac chuti. Posypeme strúhaním syrom podla chuti. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

ampara
Mám takýto istý recept z jednej talianskej kuch.knihy,len tam ešte idú aj kuracie pečienky. S tou koreňovou zeleninou to nemá chybu.
frezia68
Porovnaj si recept s "boloňská omáčka" od @sjuz zo dňa 25.7.2O10 , varí 3-4 hod. a odkedy som vyskúšala,ináč ani nerobím-výborný. Ale zasa,ak vám doma chutilo a nemáš čas,tak nie je čo riešiť,nie?Tiež máme v obľube :-)))
lalotka
jasné že je to lepšie :-D ale kto má chut čakať :-D ich nicht :-D mne chutí ak sa vám nepáči nemusí :-)
vlnovkaa
Prave som dovarila, je to skutocne mnaaaaaamovske. Vdaka, super receptik. Navysle som tam supla chilli...
noraw
Práve dnes idem robiť špagetky s touto omáčkou. Teším sa. Mám dnes čas, taksa to bude variť pár hodín. ale keď sa ponáhľam podstatne skrátim čas varenia a omáčka je aj tak výborná. Namiesto vody dávam vývar.
martamm
Tiež si myslím, že netreba zbytočne prevárať, podľa mňa je to skôr rýchly recept, ktorý vyhovuje gazdinkám, uprednostňujúcim rýchlu prípravu. Dnes bude u nás na obed :))))
majho
ostal mi pretlak, nejak to tam ešte zapracujem potom ohodnotím :)
slice
keď ti vadia negatívne komenty, tak si nehľadaj čas a nehádž svoje recepty verejnosti. minimálne za ten otrasný pravopis odo mňa negatívny koment máš..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia