Zelená fazuľka na fajnovo

marika9 - fotkamarika9, 23. júla 2013
Zelená fazuľka na fajnovo
Foto: marika9

Tento recept mám od známej. Jedného letného večera sme ju navštívili.......a mala po večeri. Odvtedy fazuľku pripravujem podľa tohoto receptu a každému nesmierne chutí. Zobraziť celý popisTento recept mám od známej. Jedného letného večera sme ju navštívili.......a mala po večeri. Odvtedy fazuľku pripravujem podľa tohoto receptu a každému nesmierne chutí. Zatiaľ sa recept šíril len ústnou formou, tak som sa rozhodla uložiť aj do formy písomnej.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
 do vody na varenie
150 g
1/2 - 3/4 šialky
1 ČL




Postup

  1. 1

    Struky orežeme( pre menej skúsené gazdinky- zrežeme konce), umyjeme a varíme v slanej vode do bodu varu. Vypneme a bez odkrývania necháme dôjsť na platni cca 20 min. do chrumkava. Doba záleží od stupňa zrelosti strukov.

  2. 2

    Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a opražíme strúhanku do ružova. Pridáme trochu soli a uvarenú fazuľku.

  3. 3

    Premiešame a podávame čerstvé. Po niekoľkých hodinách strúhanka navlhne a už to nie je ono. Podávame samostatne, alebo s grilovaným mäsom, alebo s hocičím, čo Vám k tomu zachutí.

Diskusia k receptu

radost
áno-aj dnes sme doniesli strúčky a zajtra urobím..robím takto so strúhankou i karfiol..dobrota je to..
waocipa
tento recept poznám a fazuľkové struky varím len takto aj ich dávam ako prílohu k masu
zvoncek
taktiež mám rada lusky ako my sme doma vraveli s opraženými prézlami", ja na slano , poliate jogurtom, moji sladkí bratia si prézle pomiešali s cukrom a celé poliali sladkou smotanou. Bol to jediný spôsob úpravy zelených luskov, ktrorí boli ochotní konzumovať, obaja ozaj nemali radi fazuľkový prívarok
rea1
lúsky s opraženými prézlami alebo so sparenou krupicou, naslano, áno, to môžem kedykoľvek a koľkokoľvek. :-))) takisto aj karfiol, brokolicu, špargľu ...
ivan14
Marianne, přesně tak, růžičkovou kapustu, pórek. černý kořen... všechno velmi dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia