Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou fotorecept

marianne - fotkamarianne, 24. júla 2013
Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou (fotorecept)
Foto: marianne

Recept je z knihy: TO NEJLEPŠI Z RECEPTAŘE od Premka Podlahu. A vyzerá,že bude výborný.Má super chuť a džemovu konzistenciu.Rôsol úplne brusnice zabetonoval.:-)..Robila som Zobraziť celý popisRecept je z knihy: TO NEJLEPŠI Z RECEPTAŘE od Premka Podlahu. A vyzerá,že bude výborný.Má super chuť a džemovu konzistenciu.Rôsol úplne brusnice zabetonoval.:-)..Robila som z dávky 2,5 kg brusníc,mierky si treba upraviť podľa množstva brusníc...

Suroviny

1000 g
350-400 g
1/4 l




Postup

  1. 1

    Cukor s vodou zvaríme na slabú niť.

    Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté brusnice do nej vhodíme povariť na 7-10 minút.

    Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom precedíme. Šťavu varíme samotnú,až zrôsoluje.

    Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Brusnice dame do fliaš,potom na ne nalejeme rôsol zo šťavy.

    Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poháre zaviečkujeme a bez sterilizácie obrátime hore dnom a zababulíme do deky...

    Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A z tejto knihy som zavárala:-)

    Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
tak si si nakoniec poradila, asi takto nejako ich zavaral aj moj otec, lebo vyzerali tak podobne, ale nepamatala som sa, ako to robil, dolezite je to zabalenie do deky, aby v takej zime neprechladli :-)))
sonulienka
fantázia receptík len kde vziať brusnice. A @afataga tu nejde o prechladnutie ale si treba prečítať "nesterilizuje sa" ale sa zabalí do deky- neviem ale je to asi dostatočne vysvetlené!!!
mariamka
zaujimavy postup, pekne si sa vynasla, chut musi byt vynikajuca, uz sa tesim na recepty, kde ho pouzijes :) @afataga :))
jujoska
brusnice zavidim, co ja by som za to dala, keby som si ich mohla podla tvojho receptu zavarit!
marianne
dakujem:-)...no chutovo su fakt skvele,muz hovori,ze maju fantasticku chut....ako som pisala,maju taku dzemovu konzistenciu,daju sa natriet aj na chlebik,ale pouzit aj na svieckovu,takze budem ich robievat takymto sposobom...dievcata u nas ich predavaju na kazdom rohu,aj Poliaci aj Slovaci a pekne naoberane,bez listia a necistot 5 eur/kg.....hadam na troch miestach som ich videla.....
radost
ooooooo
zdá sa mi to sehrgutt..:-)
ešte mať brusnice..na robotu chuť..:-)a sladučké liečivo na ťažkosti s obličkami pomôže zabudnúť...
marianne
@radost mne sa tento sposob tak zapacil,ze spravim to iste s cucoriedkami,mam asi 3l.
Len muza musim z kuchyne vyhodit,lebo furt mi chodil olizovat varechu,kto to ma furt umyvat:-)))
radost
@marianne
podaj potom o výsledku hlásenie ...
fíha...máš maškrtného muža...a ja ked som na vareche-môj muž tu nechodí olizovať....:-) zas je pozadu..poviem mu...:-)
kika1212
tiež zaujímavý spôsob zavárania, marianka, ale s tým cukrom zvareným na niť ti to moc nezoželíruje? Nebudú skôr ako džem? Ale určite sú fajné, aj ja ich mávam také hustejšie, skôr ako vo vlastnej šťave, nie je to klasický sirup voda a cukor:)
marianne
@kika zozeliruje,ale to je prave to dobre....:-)) da sa pouzit ako aj dzem, aj ako kompot..rosol kompot uzavrel,dnes sme ho mali na vianocke,dolozim aj fotku do komentaru,lebo sa to zle edituje,nemozem potom otvorit recept.....ALE mam este objednane 2 kilecka brusnic,pockam si na slivky a spravim aj tie tvoje,lebo to sa mi paci. so slivkami...
lusinkab
Juj zboznujem brusnice :-) take flasticky by sa aj mne zisli :-)
medovnicek
brusnice mám veľmi rada, džem sa mi tiež veľmi páči, len kde ich vziať:)
frezia68
To sú vydarené zaváraniny a aj by som vyskúšala,ale brusnice rastú asi ďaleko. Budeš sa v zime vytešovať pri konzumácii :-)
marianne
dievcata,uz som ich robila 2x.Ten prvy krat presne tak ako je napisane,2x sa mi to nechcelo cedit,nalozila som do poharov priamo z hrnca,tiez dobre...:-) aj cucuriedky som robila tym sposobom.Tak nech sa Vam podaria....
irenaw
mám rôsol ako lusk, krásnej farby a aký dobrý. vyšlo 8 malých pohárikov a 4 mini jednorazové. robila som z 2 kg brusníc, cukru som dala 600 g, že prípadne dosladím, nebolo treba. sú kyslo-trpko-sladké, presne podľa mojej chuti. keď načnem, dám foto... /do posledného pohárika som dala štipku čili, aj na to som zvedavá ;-P/... Ďakujem :-)
irenaw
tých povarených brusníc som dala trošku menej ako 3/4 pohárika a na to šťavu, dobre tak, či aj viac brusníc som mohla?
irenaw
C:Documents and SettingsRomanDesktopmoje_fotkybrusnicevrosole.JPG
irenaw
nie som na tie superlatívy, ale pokojne si to mohla nazvať famózne brusnice v rôsole :-))) jasné, že som nevydržala a najmenšie otvorila... a polovicu zjedla len tak. nabudúce robím aspoň z 5 kíl ;-)
marianne
som vyskerena od ucha k uchu,nazaj mam radost @irenka :-) ja som robila zo 4kg,nieco aj darovala,ale tiez sa mina jeden za druhym...
babidka
Dnes som objavila v mraznicke zabudnute brusnice od jesene , tak som ich hned spracovala - su vyborne ! Mozno som mala dat este trosku viac cukru , boli to posledne /jesenne/ brusnice a neboli uplne dozrete , citit v nich taku kyslo-trpkavu prichut ktoru v brusniciach zberanych v lete necitit . Ale k divine a hydine budu akurat . Zajtra k nim urobim konfitovane kacacie stehna ....
renulienka
Vlastna uroda brusnic pozberana a zavarena podla tohto receptu;-) Vyborneeeee ;-) Tiez som neodolala olizovaniu varechy ;-) Dakujem za recept. V nedelu padne ,,za obet,, prvy poharik ku svieckovej ;-)
havino
Marianka, super, výborné, spokojnosť. Prelustrovala som celý net a nič som nenašla, čo by mi šlo po chuti, chcela som hustejšie, ale bez zahusťovadiel a na rôzne použitie. Bud rozriedim, alebo použijem tuhé, ako je. Brusnice som vybrala a šťavu odparovala, potom spolu prevarila a do pohárov. Do celého obsahu som dala klinčeky, 100 g cukru, zbytok ten moj tekutý a nechala rôsolovatieť. Do dvoch pohárikov som dala chilli, tie budú ku grilovanému hermelínu.



surincicka
Vyborny recept kazdy rok sa k nemu vraciam a som rada ze si ho sem dala a ze mi padol do oka. Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia