Celozrnný grahamový chlebík

xenik - fotkaxenik, 1. augusta 2013
Celozrnný grahamový chlebík
Foto: xenik
12 hodín minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

2 šálky
1,5 lyžička
1 lyžička
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica
6 g
1,5 šalky




Postup

  1. 1

    suché suroviny dame do misky, pridame v teplej vode roztopene droždie, zlahka premiesame a nechame 12h zakryte v miske. Fotky pridam ked ho budem piect nabuduce - teraz som nefotila

  2. 2

    po 12h vyberieme cesto /vyzera divne ale bude dobre :-)/ na dobre pomučenu dosku a prehodim ho par krat, spravime bochnik.

  3. 3

    Ruru si predhrejeme na 230C aj s nadobou v ktorej budeme chlieb piect !!! /dno aj vrch nadoby/. bochnik cesta dame na pomuceny papier na pecenie a ked je rura nahriata, aj nadoba, dame bochnik do nadoby, zakryjeme a pecieme zakryte 30min. Potom odokryjeme a pecieme dalsich cca 10min kym chlebik nechyti peknu korku a farbu

    Celozrnný grahamový chlebík - obrázok 3

Diskusia k receptu

ubka
Chlebík sa Ti vydaril, vyzerá pekne nadýchaný, na to, že je grahamový.
timara
Ahoj chlebík vyzerá naozaj úžasne. V akej nádobe ho pečieš? Neviem čo by som doma na to použila, keď to musí mať zakrytý vrch. A koľko vydrží chlebík mäkký?
astheart
Je to recept na další variantu chleba bez mísení. Vypadá úžasně! :) Nádoba musí mít poklici; buď smalt, varné sklo, nebo litina.
xenik
presne ako pise Astheatr musi to byt bud jenske sklo, hlinena nadoba alebo nieco podobne a piect sa musi zakryty. Je uzsany, chrumkavy a zdravy. Vydrzi 5dni az tyžden pri dobrom skladovani :-)
timara
Ešte som ho nepiekla. Ako sa ukázalo, zohnať všetky suroviny je problém. Už 5 dní zháňam suroviny :) Včera som sa konečne dopracovala k pohankovým vločkám, ale nemôžem zohnať grahamovú múku. To fakt nechápem. Som myslela, že v supermarketoch zoženiem všetko bez problémov, ale grahamovú múku nikde nemajú. Tak dúfam, že sa mi to podarí, lebo už sa nemôžem dočkať ako ho upečiem :)
xenik
timara, vsetko som nakupila v kauflande /bezne to tam je/ tie vlocky su hned pri mukach ako su aj ostatne vci typu krupy, ovsenne vlocky...
akeber
Aj tento chlebík si ukladám a časom vysúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia