Ľahká cuketová večera

boise - fotkaboise, 31. júla 2013
Ľahká cuketová večera
Foto: boise

No čo mám robiť keď mi tých cukiet ostalo v chladničke ešte 7? Tie malé, to je radosť zužitkovať. Ale čo s tou čo Zobraziť celý popisNo čo mám robiť keď mi tých cukiet ostalo v chladničke ešte 7? Tie malé, to je radosť zužitkovať. Ale čo s tou čo má veľkosť a váhu menšieho novorodenca? Pre mňa obed, pre "chuopa" predjedlo, alebo ľahká večera.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
4 strúčiky
1 konzerva
4 - 5 ks




Postup

  1. 1

    Zase som nefotila. Mea culpa. Ale tak čo narobím, aspoň si precvičíme predstavivosť. Cibuľu pokrájame na drobno a do sklovita opražíme na oleji. Zatiaľ si cuketu nakrájame na väčšie kocky.

  2. 2

    K cibuľke pridáme papriku pokrájanú na malé pásiky, posypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením. Pridáme cuketu, osolíme a dobre premiešame. Prikryjeme a dusíme (cuketu, nikoho a nič iné, na súde všetko popriem).

  3. 3

    Paradajky obaríme, stiahneme z kože (stále píšem o paradajkách), pokrájame na kocky. Pridáme k zmäknutej cukete. Posypeme tymiánom, pridáme na drobno posekaný cesnak a dochutíme bielym korením. Premiešame a kým otvoríme konzervu s fazuľami, necháme podusiť. Mne to trvalo pomerne dlho, mám divný otvárač, takže zakaždým je to taká malá konzervová kamasútra, ale nakoniec sa podarilo. Fazule vylejeme do sitka, prepláchneme a prihodíme do bublajúcej masy. Napočítame do 20 (tí pomalší do 10) a vypneme :) Tramtadadááá! Podávame s hriankami, alebo akokoľvek chcete. Deti to jedli s ryžou.

Diskusia k receptu

marianne
tak tie s vahou mensieho novorodenca mam este 4ks...sa mi tvoj rcp paci,suseda ma nim zasobuje,vzdy jej donesiem z kolacika co upeciem,tak sa chuda chce revanzovat:-))... uz mi dochadza fantazia co s nimi, zajtra mam v plane placky z nej....
abkul
Takéto letné večere milujem variť aj jesť /práve sa takým niečím napchávam/, tiež som robila cuketu dusenú so zeleninou -paprika, rajčina, cibuľa, cesnak,mrkva strúh.+koreniny. Máme radi cuketu na všetky spôsoby. Je to super recept.
eviana
Zaujímavý recept... mne by to chutilo aj hneď v tejto verzii, ale pre svojich chlapov budem musieť tú cukinu nejak "zamaskovať", aby ju zjedli... ukladám a nenápadným spôsobom isto skoro vyskúšam, veď čas cukín je tu... ďakujem :)
mariamka
urcite chutne cuketove leco smrncnute mexikom .) same dobre veci, tie konzervy aj mna jeduju :) inak vies @boise ze si ma tym bielym korenim dnes inspirovala? dakujem, sice, ked som otvorila novy sacik kychala som jedna radost, ale jedlo chutilo paradne..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia