Šošovicovo-mrkvové karí

methi - fotkamethi, 24. augusta 2013
Šošovicovo-mrkvové karí
Foto: methi

Suroviny

150 ml
3 ks
1 PL
2 ks
1 ks
1/2 ČL
1 ČL plochá
2 ks
150 ml
 podľa potreby
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

  2. 2

    V hrnci si zohrejeme ghee a opecieme do sklovita nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame chilli papricku, kurkumu a mlety koriander, nechame uvolnit vonu korenin. Pridame nadrobno nakrajane paradajky a opekame, kym nezmaknu. Tuto masu nechame vychladnut. Vychladnutu dame do mixera, prilejeme kokosove mlieko a 50ml vody a vymixujeme na hustu omacku. Tuto omacku vylejeme naspat do hrnca.

  3. 3

    Do omacky dame sosovicu (vodu, v ktorej bola namacana zlejeme prec), ocistenu a na male kusky nakrajanu mrkvu a prilejeme pohar vody (alebo podla potreby). Kari privedieme k varu, pridame garam masala. Varime, kym sosovica nie je makka, asi 15-20 minut a ked je sosovica makka, kari osolime. Horucu vodu mozete priliat podla potreby pocas varenia, ale dajte pozor, aby to nebolo prilis riedke.

  4. 4

    Podavame s ryzou.

Diskusia k receptu

marianna76
ááá, áno, hneď podľa názvu a obrázku som chcela aby toto bol tvoj recept... Ďakujem... páči sa mi.
marikafil
Som rada, že je tu zas! Náš obľúbený! A teraz si ho pre istotu už aj vytlačím!
cesminaz
Tak toto vyzera naozaj BOZSKY ;-) urcite to vyskusam,mam doma vsetko!! Dakujem za receptik Miska :-)
methi
Eli, mozes skusit s jogurtom, alebo pouzi smotanu na varenie, ak nemas kokosove mlieko. Ale to kokosove by bolo najlepsie ;)
nazarboncuk
Dakujem Miska tak predsa som dala kokosove mlieko-urobila som zo struhaneho kokosu, je to vyborne jedlo.Sosovicu lubim hlavne v kyslej polievke a odteraz aj v tomto kari. Recept ulozeny ;)
irenaw
naozaj výborné, ďakujeme, ukladáme. dala som kokosový krém a trochu vody, mlieko práve nebolo ;-).
methi
Super dievcata, som rada, ze vam chutilo :)
katkat
dovarene, fantasticke :) vdaka tebe sa trosku zacinam osmelovat v indickej kuchyni, za co ti dakujem, pretoze mi velmi chuti:)
moniqe
zameniť kokosové mlieko by bolo veru škoda, v jedlách je fantastické:-)
cesminaz
vcera sme to mali na obed :-) podavala som to s jogurtovymi plackami od @palokuchki a musim povedat,ze to bolo vynikajuce!!!! Len ten mlety koriander som zvlast nedavala,lebo v garam masala je uz zamiesany. Vyborne jedlo,dakujem za recept @methi :-) urcite ho budem robit znova a tesim sa na tvoje dalsie skvele recepty!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia