Dusený fazuľový šalát

cesminaz - fotkacesminaz, 27. augusta 2013
Dusený fazuľový šalát
Foto: cesminaz

Perfektný a velmi chutný šalátik.Hodí sa ako ľahká večera,alebo ako príloha k hlavným jedlám ;-)

25-30 minút
príprava

Suroviny

500-600 g
1 velka
3-4 strúčik
1
2-3
  alebo zelerová vňať na ozdobu
trochu




Postup

  1. 1

    Zelené fazulkové struky pokrájame na veľkosť 2cm,ktoré potom v osolenej vode varíme do mäkka,asi 10-15 minut.Uvarené scedíme a opláchneme studenou vodou.

  2. 2

    Na kolieska nakrájané párky popečieme na troche oleja a vyberieme z panvice na tanier.Na kocky nakrájanú cibulu spolu na drobno pokrájaným cesnakom popečieme na oleji kde sme piekli párky,do zlatista.Pridáme najlepšie červenú mäsitú papriku,ktorú sme nakrájali na tenšie pásiky,prikryjeme pokrievkou a pár minutiek spolu podusíme-popečieme.

  3. 3

    Ked už je paprika mäkká,ale nesmie byť velmi mäkká-odporúčam do polomäkka,pridáme knej zelenú fazulku a párky.Spolu všetko asi 5-10min podusíme,osolíme,okoreníme...

  4. 4

    Pred podávaním možme posypať popkrájanou petržlanovou vňaťou.Šalát sa može jesť samotný ako ľahká večera,alebo je to skvelá príloha k hlavným jedlám. Prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

izabella929
okrem párkov všetko OK)..ja párky už vôbec nekupujem a nepoužívam v mojej kuchyni...tvoje jedlo vyzerá krásne farebne a letno...))
cesminaz
@elixir :-) vdaka,budem rada ak ochutnas @izabelka jasne ze kto parky nechce,nemusi ich dat..kazdy podla svojej chute ;-) dakujem ti za tvoj komentik
eviana
Tiež by som namiesto párkov použila radšej údené mäsko alebo sprudka osmažené kuracie, ale inak sa mi recept veľmi páči, chválim :)
cesminaz
@eviana moze sa tam dat hociake udene mäso,kazdy podla vkusu.Original recept je inak tiez s udenym mäsom,alebo udenou sunkou,ale ja som dala udene parky,kedze som "to" mala prave doma :-) a bolo to aj stym velmi chutne. Dakujem za komentik :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia