Expresné zemiakové palacinky - plnené

bablew89 - fotkabablew89, 5. októbra 2013
Expresné zemiakové palacinky - plnené
Foto: bablew89

Vzniklo na základe - čo chladnička (a špajza) dala. Vedela som, že som chcela robiť palacinky, ale milujem aj zemiačky, tak som to akosi Zobraziť celý popisVzniklo na základe - čo chladnička (a špajza) dala. Vedela som, že som chcela robiť palacinky, ale milujem aj zemiačky, tak som to akosi dala dokopy. Toto bol môj prvý pokus, ale zachutilo (a nie len mne), tak budem praktizovať častejšie :)

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 PL
1 dcl
1 dcl
1 ks
 na opekanie
1 ČL
1 plechovka
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame úplne najemno (ako na kašičku). Pridáme múku, mlieko, minerálnu vodu vajce, soľ, papriku a korenie a vymiešame dohladka. Vznikne jemné cestíčko (trošku redšie ako pri palacinkách, ale to nevadí).

  2. 2

    Rozohriatu panvicu s nepriľnavým povrchom potrieme olejom (ja robím mašľovačkou, aby som nedala priveľa oleja) a vylejeme na ňu trochu cesta, pootočíme panvicou vo vzduchu aby sa cesto rovnomerne rozlialo a opekáme ako palacinky.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku - podľa vlastných chuťových pohárikov alebo zásob. Ja som nemala doma skoro nič :D, tak som iba ohriala fazuľu v konzerve, dochutila ešte čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Zmesou plníme palacinky a zdobíme tým, čo nášmu oku lahodí :)
    (Hodila by sa ešte smotana alebo nastrúhaný syr, ktorý by sa na horúcej palacinke rozpustil)

Diskusia k receptu

marianne
.....a ze jake dobree,to by mi chutilo...tuto velku svabovu fazulu si vzdy uvarim-predvarim v tlakaci aj 1/2kg.Naporcujem a zmrazim.A potom uz vytahujem a pridavam kolko potrebujem tam,kde potrebujem:do polievok,prilohy robievam,natierky,privarky a pod...
bablew89
Tiež by som to rada riešila tak, ako ty a s rôznymi potravinami. Bohužiaľ mám malý mraziak (zatiaľ) a tlakový hrniec by sa mi tiež zišiel (na kratšie vystávanie pri sporáku) :D snáď sa to niekedy zmení :)
mooncika89
supr! sestricka.......ja stále hovorím, že najviac s apejaví fantázia, keď musíš uvariť niečo jedlé zo zvyškou v "chladničke a špajzi" :)
venusa
Ta mineralka je dobry napad, cesto predycha :) Vsetko plackove ma oslovi a fantazia=co dom da a je to. Naozaj sa da aj z mala robit velky zazrak :) sikovna
bablew89
ďakujem :) a minerálka tomu veru veľa spravila - tie zemiačky odľahčila hlavne... aj tak som viac už mlieka nemala :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia