Cesnaková kukurica so špenátom

boise - fotkaboise, 31. októbra 2013
Cesnaková kukurica so špenátom
Foto: boise

Nemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala som rôzne recepty so špenátom a hľadala som niečo Zobraziť celý popisNemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala som rôzne recepty so špenátom a hľadala som niečo ďalšie a narazila som na tento teplý šalát (alebo predjedlo?). Ten cesnak ma presvedčil, ale bola som skeptická. Výsledok ma ale veľmi príjemne prekvapil :)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Schválne nepíšem koľko čoho, lebo recept je krásne variabilný a môžte si ho prispôsobiť podľa svojich chutí a počtu osôb. Najskôr si dáme do menšieho hrnca rozpustiť maslo.

  2. 2

    Na maslo nasypeme kukuricu (použila som mrazenú, ale čerstvá je najlepšia - samozrejme len zrnká). Nechajte podusiť na masle cca 5 minút, podľa chuti kukurice. Pretlačte cesnak. Koľko porcií pripravujete, toľko strúčikov cesnaku. Ja som robila pokusne len za tú malú misku - pre mňa na večeru, takže padol za vlasť jeden. Dochuťte čerstvo namletým čiernym korením a soľou a poduste ďalšie 2-3 minúty.

  3. 3

    Potom pridajte šľahačkovú smotanu. Potrebujete jej toľko, aby tesne zakryla kukuricu. Podľa chuti pridajte muškátový oriešok. Na záver pridajte natrhaný špenát a chvíľku povarte - kým špenát nezvädne. Ak treba, dochuťte ešte korením a soľou. Podávajte teplé. :)

Diskusia k receptu

izabella929
@Boise...prizn ám sa, že túto kombináciu by ma ani vo sne nenapadlo, hoci ja kukuricu ľúbim viac, ako čokoládu..farebne to vyzerá super, ale chuť si skutočne nedokážem predstaviť, lebo ja špenát nemusím...
boise
@izabella929 no veď toto, ani mňa by to nenapadlo, ale teda vyskúšala som a fakt ma to celkom milo prekvapilo. Ja som ani postup nefotila lebo som bola presvedčená o tom, že to bude nejedlé :D
radost
...a ja dám prednosť špenátu pred kukuricou..môj muž kukurici pred špenátom...cesnak je oboch obľúbenec ..smotana lahôdka..žeby to bola dobrôtka..??je to jednoduché-to má v kuchyni vždy prednosť..
a čo si-žienka šikovná-mala k tomu..??vidím-že požehnaním si vášmu domu..vypekáš..vyváraš..vymýšľaš..s uznaním vetím:ved na to máš..!!
kukuricu kúpim..ostatné mám-špenát ešte na roli-načim zobrať úrodu..

zas mám novú úlohu..!!..:-)
boise
@radost no pôvodne som zamýšľala dať si k tomu žemľu čo som včera piekla, ale nakoniec som to zošrotovala bez nej :) Nestihla dobehnúť... ;)
mijaita
Už poněkolikáte jsem uvařilila jako přílohu k masu. Tak moc mi to chutná. Skvely recept!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia