Zemiaková polievka so židovskou zápražkou

jazavka - fotkajazavka, 6. novembra 2013
Zemiaková polievka so židovskou zápražkou
Foto: jazavka

Tento recept som získala od jedného staršieho pána z Čiech na FB, zaujal ma hlavne tou židovskou zápražkou, prečo to má taký názov neviem, Zobraziť celý popisTento recept som získala od jedného staršieho pána z Čiech na FB, zaujal ma hlavne tou židovskou zápražkou, prečo to má taký názov neviem, ale bola chutná a bola príjemným spestrením nášho jedálnička. Recept uvádzam v pôvodnom znení ako ho mám od pána Emila.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
menšia polovica
tošku
trošku
3 strúčiky
1 ks
trošku
trošku
80 g
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Ak použijeme sušené huby, tak tie si vopred namočíme (ja som dala aj sušené, aj šampiňóny). Dáme si zovrieť vodu, pripravíme si všetku zeleninu a zemiaky, nakrájame a pridáme do vriacej vody (vynechala som cibuľu). Pridáme koreniny podľa chuti a povaríme do mäkka. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak.

  2. 2

    Medzi tým si pripravíme zápražku z masla a hladkej múky, keď sú zemiaky a zelenina mäkké pridáme časť zápražky cca 1/3 do polievky, premiešame a do zvyšnej zápražky vmiešame 2 vajcia, miešame pokiaľ sa nám to pekne nespojí (na miernom ohni) a potom malou lyžičkou vykrajujeme malé haluštičky a zavaríme ich do polievky, povaríme asi 5-7 minút. Nakoniec pridáme majoránku. Polievka nám veľmi chutila, takéto haluštičky sme ešte nejedli, jediné čo mi v polievke vadilo bol pór, prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

radost
tie haluštičky ma zaujali..inak-nemusím dať všetky suroviny..??bude chyba-ak mi dačo chýba..??
venusa
Tie halusky su naozaj zaujimave a je tam tolko zeleniny, ze tu co nelubime vynechame, no ja by som nechala vsetko ako je uvedene. Vsetko v jednom hrnci :) a zdrave.
jazavka
ďakujem za komentáre, určite ak tam nedáte všetku zeleninu nič sa nestane... mne osobne by chutila aj čisto zemiaková s hubami a tými haluškami...
jerica
Sme polievkový , páčia sa mi halušky a aj tá tretinová zásmažka daná na zeleninu.Určite halušky vyskúšam. Uložila som si, aby som to nemusela pracne hľadať:-)
radost
@jazavka
@alexdidi
dievčatá,dnes som varila polievku a realizovala vaše nápady-zeleninu čo som mala...včera sme doniesli z pníkov trs dopestovanej hlivy ustricovej..a tieto halušky-neviem-či židovské..ale viem-že výborné..chutili nám..budem ich robievať častejšie..
dakujem obom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia