Jablkovo-orechový koláč so snehom

adeja - fotkaadeja, 8. novembra 2013
Jablkovo-orechový koláč so snehom
Foto: adeja

Milé kuchárkočky ;-) ponúkam dezert na zajtra.....neodolateľný!!!

Suroviny

150 g
150 g
80 g
4 ks
1/2 bal.
150 g
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame a vytvoríme si klasické maslove cesto :-) rozvalkame a dáme na plech. Naň navrstvime pomlete orechy, cca 150 g, podľa chuti..ja som ich jemne vtlacila do cesta a na orechy si dáme postruhane jablká, opäť podľa ja chuti. Ja som dala cca 500 g v zrajbanom stave. Takto pripravené, vložíme na 15 minút do vyhriatej rúry na 150 stupňov. Medzitým si vyšľaháme sneh z bielok,musí byt pevny a postupne pridávame kryst.cukor. Šlahame až kým hmota nebude pevná! Po 15 minútach vyberieme koláč a sneh natrieme na jjablká. Vložíme do rúry na ďalších 15-20 minút. Geniálny výsledok vám garantujem ;-) ;-)

Diskusia k receptu

staska
vav ten može byť dobry, a ta pena už sa mi taka podarila ale asi do hod. už po upečeni splasla na polovicu svojej vyšky, prečo?
adeja
@staska ja som to robila prvýkrát takže ti pomoct neviem. Mne sa to nestalo, šľahala som to ozaj dlhoo ;-)
iwuska
velmi podobny, ale z piskotoveho, resp. liateho cesta zvyknem piect, velmi dobra kobinacia :) ja ako spravne leniva osoba jablka ani nesupem, nestruham, len vykrojim jadrovnik a nakrajam rovno na upecene cesto male kusky, posypem nahrubo nakrajanymi orechami, vanilkovym cukrom, trochou skorice, pripadne aj cukrom, buchem sneh a sup ho do truby. s piskotou naspinis len tu jednu misku v ktorej potom neskor vyslahas aj sneh a metlicky. :))
annahanach
je výborný i ja takýto občas upečiem, len s miernou úpravou, do snehu pridám kokos a zase je to iné :o)
afataga
ty si sikovnica sikovna, super kolac si napiekla :-)
synkopa
super!
...ja do snehu pridám mleté orechy, citrón. šťavu, džem. Výsledok? Mňammm!
ali123
Koláčik vyzerá úžasne, ale ja už mám kompex zo snehu. Včera som robila tvarohový koláč - spodok lístkové cesto, potom tvarohová plnka a navrchu zapečený sneh a znova sa mi nevydaril. Vyšľahala som 6 bielkov a 180 g kr. cukru úplne dotuha. Koláč som piekla 30 minút pri 180 st., a potom ešte so snehom pri tej istej teplote asi 20 minút. Sneh mi skoro ušiel z plechu a po vybratí asi po 3 minútach celkom spľasol. Už som z toho zúfalá, fakt neviem, čo robím zle. Ak mi niekto poradí, budem neskonale vďačná. Ďakujem.
adeja
@ali123 ja som prv vyslahala sneh a až potom som pridavala postupne cukor a slahala opäť dlho......a nemala som problém tak neviem :-/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia