Plnená paprika bez papriky

namarie - fotkanamarie, 9. decembra 2013
Plnená paprika bez papriky
Foto: namarie

Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A tak som si tento tradičný recept upravila podľa svojich Zobraziť celý popisMilujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A tak som si tento tradičný recept upravila podľa svojich vlastných chutí. Vyskúšajte - neoľutujete :)

4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 balenia (alebo talianske drvené paradajky)
300 g
5 PL
1 ks
10 strúčikov
2 PL




Postup

  1. 1

    Uvaríme si ryžu. Vchladenú ju vmiešame do pomletého bravčového mäsa. Pridáme vajce, nastrúhaný cesnak, čierne korenie, mletú sladkú červ. papriku a soľ. Rukou vymiešame do lepivej hmoty a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom cesnak spolu so všetkými koreninami, worchest. omáčkou a soľou. Keď mix začne rozvooniavať pridáme paradajkovú passetu, poriadne premiešame a uvedieme do varu. Náslledne prilejeme teplý hovädzí vývar, opäť premiešame. Keď sa zmes začne variť, vyberieme

  3. 3

    Keď sa zmes začne variť, vyberieme z chladničky mix bravčového mäsa, vytvarujeme z neho guličky a opatrne ich vložíme do paradajkovej omáčky. Varíme na miernom ohni 45 - 55 min,... Podávame s knedľou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

caterina
to uvodne foto...hned by som sa nechala pozvat na take krasne jedlo!
aroooo
no ja by som tam dala vyvariť aspoň 1 zeleninovú papriku pre chuť, ja ju tiež nemám rada uvarenú, ale tá rajčinovú omáčka podľa mňa potrebuje aspoň jej chuť.
iwuska
ja suhlasim, ze bez vyvarenej papriky to vobec nie je ono :) ja som kedysi tu papriku tiez neznasala, ale naucila som sa jest vsetku zeleninu, v podstate som sa donutila, az som si zvykla
jozka2
to by som nazvala gulky v omacke,lebo paprika v tomto pripade si musime primysliet.Tych plnenych paprika je tu million.
manek380
Nejlépe je naplnit kapie, ta je v toto jídle skvělá! :)
radost
@Namarie
mne je tiež paprika ťažká..tak vždy naplním len zo dve-pre manžela-dá chuť omáčke a ostatné guľky ako ty...
@manek
vdaka za inováciu..skúsim nabudúce kápiu..ešte ma to doteraz nenapadlo...
alex37
my tiež musíme mať plnenú papriku s "paprikou" a že tam šupneme pár guliek je len bonus. Som za - aspoň jedna paprika :-)
pusta
je to stará známa osvedčená klasika a veľmi chutná
krásne foto, dobre popísaný recept, 5*****
ja to poznám pod názvom Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, u nás doma letia na pikantný spôsob a sú veľmi obľúbené.
morenajea
mne tam paprika nevadí, keď narobím plný hrniec, môžem ju jesť celý týždeň :D
kredenc
To je mi novinka - plnená paprika bez papriky.
Pridávam sa k jozka2, 01:30
evanaaa
Ja ak ju varím, tak aspoň na tri dni, máme ju radi a tiež plním papriky aj napriek tomu, že ich veľmi nemám rada, ale tá chuť je tam potrebná - a okrem pretlaku dávam aj trochu paprikovej pasty. Len cesnak nedávam, nerobím fašírky, mne to tam nejde, ale kto to má rád, ten si dáva. A ešte - do omáčky ( ja si robím najprv zásmažku) dávam aj štipku ml. škorice a omáčku osladím aby mala príjemnú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia