Detské koláčiky

marika10 - fotkamarika10, 16. decembra 2013
Detské koláčiky
Foto: marika10

Tento recept som našla v časopise pre deti ktorý kupujem svojmu štvorročnému synčekovi Romankovi, ktorého veľmi ľúbim...

13
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
50 g
4 - 5 PL
4 - 5 PL
1 ks
1 bal.
2 ČL
 (svetlá i tmavá)




Postup

  1. 1

    V mise rozmiešame vejce s mäkkým maslom a mliekom, potom pridáma tvaroh a cukor. Do cesta primiešame múku a prášok do pečiva. Hotové cesto si rozdelíme na polovice. Do jednej časti pridáme kakao. A znova cesto poriadne premiešame.

  2. 2

    Z oboch častí cesta si valčekom vyvaľkám tenké pláty, jeden svetlý a druhý tmavý. Vykrájovatkom alebo pohárom si vykrajujeme z tmavého cesta väčšie kolieska ( to budú hlavičky). Zo svetlého cesta vykrajujeme menšie kolieska (to budú ušká a ňufáčik).

  3. 3

    Hore k hlave prilož dve ušká, a pevne ich pritisni. Potom na tvár polož aj ňufáčik. Celú hlavu prenes na plech, vyložený papierom na pečenie. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Nakoniec polevou domaľuj očičká a ústočká. Dobrú chuť, dúfam že budú chutiť aj Vaším deťom alebo vnúčatkám:-)

Diskusia k receptu

sovka62
Podobným spôsobom vyrábam novoročné prasiatka z medovníkového cesta. Veľké kruhy vykrojím dva na jednu hlavičku a naplním marcipánom, malé kolieska na uši prekrojím na polovicu, z tých sú uši a do malého kolieska na rypáčik spravím dve dierky opakom zápalky.
Medvedíky sú utešené, odložím, iste sa recept zíde.
mracik9
Určite si potešila nie len synčeka ,krásne :)
medovnicek
krásni medvedíci, až bude môj vnúčik väčší, tak mu ich napečiem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia