Restovaná zeleninka s polentou

alzbetty - fotkaalzbetty, 24. decembra 2013
Restovaná zeleninka s polentou
Foto: alzbetty

Priznávam, že toto nebola veru štedrá večera, zato odľahčený vianočný obed :-) jednoduchý chutný, rýchly, zdravý

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1/2 hrste
300 ml
100 - 150 g
3 ČL
1 - 2 PL
1/2
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Vývar zvaríme a postupne do neho primiešame polentu tak, aby bola hustá. Nakoniec vmiešame nasekané arašidy a polentu natrieme v hrubšej vrstve na pekáč.

  2. 2

    Na oleji opečieme cibuľu, pridáme zeleninu a restujeme domäkka. Ochutíme soľou, korením, bazalkou a vmiešame nasekaný cesnak. Na záver pridáme kukuricu. Potom ochutíme trochou citrónovej šťavy.

  3. 3

    Vychladnutú polentu nakrájame na kúsky a podávame k zelenine. Posypeme vňaťou.

  4. 4

    Jedlo vyjde tak pre dvoch stravníkov, ale keďže som toho akosi uvarila dosť a nikto okrem mňa nebol ochotný prvýkrát testovať prípravu polenty, bola som nútená to všetko spratať ale šťastlivo som sa nasýtila :-)

Diskusia k receptu

alzbetty
nie nechala som len stuhnúť, ale myslím, že keby sa nakrájala a opiekla na troche oleja a masla bola by tiež chutná :-) prípadne by sa dala aj zapiecť v rúre to závisí už na jednotlivcovi...
kikili
zvyknú to aj zapiecť ,čo som videla,tak v taliansku.Afričania zas varia kukur.múku(alebo u nás krupicu,ked tu študujú) musí sa to miešať a miešať,, kým sa to neodlepí od hrnca, potom to namáčajú do omáčky s mäsom, ryba+paradajky či pretlak a korenie.
Ja by som dala soľ a čierne korenie.-)indické chute nemusím, ale večer , na Dobrú noc si niekedy dám teplé mlieko a kurkumou a s medom. Dobre sa spí sa doporučujú to ženám v menopauze , zmierňuje to na návaly.
Krájané to vyzerá krajšie a je to zdraaave.-) Dávam niekedy kukuričnú krupicu do krupicovej kaše, má od toho peknú farbu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia