Celozrnné bagetky

ivah - fotkaivah, 30. decembra 2013
Celozrnné bagetky
Foto: ivah

Inšpiráciou pri pečení tohoto úžasného pečiva mi bola Kuchařka ze Svatojánu, ktorej stránku neskutočne obdivujem. Bagetky sú jemné, ľahké a krásne chrumkavé. Mňam!

8
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
200 g
200 g
3 ks
1 čl
1 čl
20 g
300 ml
5 PL
3 PL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame alebo rozpučíme na jemno, droždie rozmiešame vo vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Cesto vyklopíme na dosku, rozdelíme na 8 častí, z ktorých tvarujeme bagetky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ostrým nožom urobíme šikmé zárezy a necháme zakryté kysnúť ešte 30 minút.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 175°C, bagetky pred pečením potrieme sójovým mliekom. Pečieme 20 minút. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu

Diskusia k receptu

afataga
pekne su, ja by som ale nepouzila sojove mlieko, to uz radsej vodu
havino
pekné ich máš, chlebíkovej chuti, chlebík podobne pečiem, ale aj bagety, ja už ale bez obyčajnej bielej múky, so sojovým mliekom nemusíš potierať naozaj, @afataga má pravdu, po upečení, ale aj pred pečením bud vodou, alebo vajíčkom, skús
paploska
vyzerajú fajnovo :-), ale nechcelo by sa mi variť zemiaky. robím len tie jednoduchšie z múky.
martamm
Ivah, včera som ich upiekla, akurát som ich potrela slanou vodou, sú výborné, mäkkučké, nadýchané, určite sa stanú častým hosťom na mojom stole :)
ivah
Teším sa, že vám zachutili. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia