Môj narodeninový BB krémeš

mirian4 - fotkamirian4, 3. januára 2014
Môj narodeninový BB krémeš
Foto: mirian4

Anjelikovia mi dnes nadelili krásny slnečný narodeninový deň a ja som nadelila gratulantom takýto krémeš z BB keksov a navrch som si pomohla Zobraziť celý popisAnjelikovia mi dnes nadelili krásny slnečný narodeninový deň a ja som nadelila gratulantom takýto krémeš z BB keksov a navrch som si pomohla máčanými keksíkmi v horkej čokoláde (zlepšovák)

20
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,4 l
2 ks
2 bal.
1 bal.
2 bal.
3-4 ks
10 PL




Postup

  1. 1

    Na dno menšieho plechu rozložíme BB keksy (mne vyšlo 4 ks BB na šírku a 5 ks BB na dlžku = 20 ks). Vyšľaháne si tuhý sneh z bielkov (ja som dala bielka zo 4 menších vajíčok)

  2. 2

    Krém: Do 1 l mlieka dáme variť 2 Zlaté klasy, 4 žĺtka s 10 PL kryštálového cukru. Do horúceho pudingu zamiešame zľahka sneh z bielkov. Šľahačka: 2 bal práškovej šľahačky vymiešame podľa návodu so 400 ml mlieka (ja som použila šľahačky v prášku z Lidla)

  3. 3

    Na BB keksy dám ešte horúci krém, nechám vychladnúť. Na studený dám vyšľahanú šľahačku a navrch keksy máčané v horkej čokoláde 20 ks tak ako na spodok, aby sa mi dali krájať presné kusy. Na noc dám vychladiť do chladničky a na druhý deň podávam :-) Dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

radost
tento rýchly-nepečený-BB keksový "akožekrémeš " raz-dvakrát cez rok robievam..nenapadlo ma-dať hore čokokeksíky..výborný nápad..
ked zostanú doma dvaja ľudia-a majú chuť na sladké-je to výborné riešenie..bo možno urobiť aj menšie množstvo-nie celý plech...ja už nedávam ani šľahačku..stačí nám úplne jednoducho..tvoj nápad čokoládový využijem..
želám dušu slnkom zaliatu...
luss44
@Mirian4 všetko najlepšie k narodeninám :) poznám tento krémeš, občas ho robím, odpadne práca s cestom a s keksíkmi je chutný. Tvoj je krásny aj tými ozdobnými keksami navrchu, dobrý nápad, ja zvyknem dať strúh.čokoládu, urobím aj Tvoju variantu.
ywett
@mirian4 , všetko najlepšie k narodeninám a zákusok sa mi páči, je jednoduchý a určite aj chutný
3sandra3
všetko najlepšie k Tvojmu sviatku.... narodeninový krémeš musí byť veľmi chutný... Tá plnka musí byť výborná.
martamm
Mirian4, veľmi efektný krémeš, zaslúžiš si jedničku s hviezdičkou a k narodeninám želám všetko "naj" :)
mesiar50
Pripájam sa ku gratulantom,všetko najlepšie k narodeninám.No a takéto jednoduché a skvelé recepty uprednostňujem.
eviana
@mirian4 , super krémeš si zrobila, tie polomáčané keksy super nápad, netreba sa piplať s polevou... veľmi chválim a za kreativitu máš u mňa 5* :)
eviana
@mirian4 a ja ťava som hlavne kvôli tomuto chcela písať: všetko najlepšie, veľa úsmevov, splnených snov a zdravia :)
havino
ale baby?? ved po okraj plechu je šľahačka ...všetko naj k narodeninám Ti želám @miriian4
kukulienka71
@mojack ,po dôslednom preskúmaní (otoč hlavu o 45° doprava,ukáže sa ti natretá šľahačka na pravej strane:-),som si sama odpovedala.@mirian4 ,všetko najlepšie!
mojack
na prvý pohlaď mi to pripadalo ako keby i čokoládové keksíky čakali na papieri, kedy stuhnú. :-))
Čakala som , že uvidím ako vyzerá odrezaný. Mňa to naozaj viac zaujme keď to vidím v konečnej podobe...ak nie tak recept prebehnem ako z rýchlika
valeri
pripájam sa ku gratulantom a prečo nie aj takýto krémeš. Myslím, že krémeš je v konečnom dôsledku koláč plnený krémom, veď si neuviedla, že ide o francúzske krémeše.
medovnicek
aj mne sa veľmi páči ten nápad s tými keksami na vrchu, vyzerá to efektne a všetko najlepšie ti prajem
mimka946
vyzera zaujimavo aj ked to ma od kremeša daleko ale chapem cesto na krémeš je babračka,vsetko naj k narodeninam :)
babidka
Krasny kremovy kolacik - mne sa pacia tie keksiky s cokoladou na vrchu :-)
janka5
vsetko naj k narodkam a dik za receptik niekedy ho urobim :-)
janger
Taky sikovny, rychly zakusok...Srdecne blahozelam k narodeninam :-).
ivav
to musím vyskúšať. Kde dostať také keksíky?
stacy77777
aj ja sa pripájam ku gratulantom, rýchla dobrá maškrta, škoda,že si neodfotila samostatný zákusok,nabudúce...:-))
mirian4
Veľmi ste ma všetci potešili :-). Ďakujem za komentáre a čokoládové polomáčané keksíky su z Lidla, majú s mliečnou aj horkou čokoládou, ja som dala horkú variantu ;-).
1x edith
siskam
Skvelý nápad s tými keksíkmi. V sobotu mi príde návšteva, tak ho spravím. Je to rýchlovka a výborný koláč.
milanbrco
Pekný deň,výborný rýchly recept a aj krémeš.Minule som robil s BB oplátkami z oboch strán a vrch polial čokoládou.Teraz ,že si uľahčím a použil polomáčané keksíky,ale aspoň v ČR nesúhlasia veľkosti s BB sú menšie.
edith
mirian4@ tento koláčik vyzerá byť super a určite vyskúšam pre moju polovičku:-)... zase mi nedá odpustiť si poznámku @ afataga ...vieš ty vôbec čo znamená krémeš ? je to vyvodené z maďarského jazyka a krémeš znamená krémový alebo krémovník a nie konkrétny druh koláča...to že sa na Slovensku zaužívalo na klasický krémeš tento názov neznamená že tento zákusok nie je krémeš ..JE TAM KRÉM A tým pádom je to krémeš ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia